olympisk-fest-ideer

Jordgubbsglass på tre minuter

En het sommardag finns det inte mycket som går upp mot en hemgjord jordgubbsglass, och den här är faktiskt löjligt enkel att svänga ihop, och perfekt att äta direkt.


Det här måste nästan vara det enklaste hemgjorda glassreceptet någonsin. Endast tre ingredienser och tre minuter! Du behöver inte en glassmaskin, och barnen kan enkelt hjälpa till.
Experimentera med olika typer av sommarfrukter, och om du letar efter ett sundare alternativ utgör lättyoghurt en bra ersättning för grädde (och då behöver du inte vispa).

Svårighetsgrad: en hatt
Tillagningstid: noll minuter
Förberedningstid: tre minuter

Ingredienser (för 4 personer)

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

•500g frysta jordgubbar (behöver inte tinas)
•100 g strösocker
•300 g vispgrädde

Så gör du

1. Mixa den frysta frukten i en mixer. Lämna gärna små bitar kvar.
2. Vispa vispgrädden och sockret tillsammans och tillsätt sedan några matskedar åt gången till frukten. Om du använder yoghurt behöver du inte vispa, och du kan tillsätta 3-4 msk honung istället för socker.
3. Mixa ihop i en mixer i några sekunder, och servera genast. Om du vill frysa glassen blir den ganska hård, så kom ihåg att ta ut den från frysen en stund innan den ska ätas.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan