”Jag kan ta disken, älskling, jag måste ändå varva ner”

”Jag kan ta disken, älskling, jag måste ändå varva ner”

Brittisk undersökning visar att monotona hushållssysslor är ett ypperligt sätt att slappna av.


Ljudet av vatten som skvalar, de små ploppande ljuden av bubblor som brister. Att sänka ner sina fingertoppar i det varma, lena vattnet. Radion på låg volym, Lugna favoriter eller NRJ, bara du själv vet vad du kan låta tankarna flyta bort bäst till. Glas efter glas, lugna rytmiska rörelser, skölj av. Om och om igen. Amen.

Låter det avstressande? För enligt en undersökning utförd av psykologen Eric Sigman, på uppdrag av Sainsburys, så är de vardagliga enformiga vardagssysslorna, som t ex att diska, ett ypperligt sätt att koppla av.

– Ironiskt nog så är det så att man traditionellt ser på t ex att diska som något jobbigt, en själlös olägenhet, när det egentligen skulle kunna vara ett effektivt sätt att sänka stressnivån efter en hektisk dag.

Han fortsätter att förklara sin tes.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

– Den enkla monotonin och det upprepande fysiska rörelsemönstret, kombinerat med känslan av att åstadkomma något, att slutföra en uppgift från början till slut, det får oss att må bra.

Diska kan vara bra för själen, helt enkelt, och bäst effekt får man om man kombinerar disk med mysig musik och aromaljus.

Nu kanske inte denna text får er där hemma att börja ha storslagna Lars Norén-gräl om vem som äntligen ska få diska, men kanske kan det hjälpa till att få den som brukar dra det kortaste strået att känna att det faktiskt – faktiskt – kan vara skönt med en stund för sig själv. En kvart då det är fritt fram att stänga ute alla andra, med bara en favoritsång och doften av rent i näsborrarna som sällskap.

Fler lästips:
Diska smart!
YES – tips för handdisk


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Pugis

Pugis

Rapporterat

Håller med! Jag diskar när jag känner mig stressad :)

  • Rapportera det här