Ice ice baby

Ice ice baby

Det är inga problem att få barnen att hjälpa till i köket när man gör de här urgoda lågkalori-glassarna!


Om man vill bjuda sig själv och barnen på en snabb och kylig kick, så är hemmagjorda isglassar superenkla att svischa ihop. De är också utmärkta efterrättsalternativ på en opretentiös middag hemma! Kanske efter den här vardagsgoda pastasalladen med kyckling och fetaost..?

En annan bra grej med de här kalla godbitarna är att man kan använda sina personliga frukt- och bärfavoriter som smaksättare, det är bara att ta vad man har i frysen eller i fruktskålen och experimentera sig fram.


Så här gör du!
Du kan som sagt använda vilken färsk frukt eller juice du vill, i receptet nedan har vi valt apelsin och mango. Andra frukter som är goda att ha i är t ex ananas, citron och jordgubb.


Det här behöver du:
1 färsk och mogen mango
2 dl apelsinjuice
1 banan
2 matskedar flytande honung

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Så här gör du:
1. Skala och skär mangon i bitar.
2. Mixa ihop med alla övriga ingredienser i en mixer tills konsistensen blir som en mjuk och len puré.
3. Häll purén i glasspinne-formar eller rengjorda små yoghurt-bägare.4. Sätt ner glasspinnarna i purén. Om du använt plastbägare, kläm fast en klädnypa i pinnen och stöd upp pinnen genom att luta andra änden av klädnypan mot kanten av bägaren.
5. Låt stå i frysen minst två timmar.
6. Ta ut dem ur frysen och befria dem försiktigt från sina formar. Om formarna trilskas och inte vill släppa, håll dem en kort stund under rinnande ljummet vatten, då lossnar de lätt. Nu är det bara att mumsa loss!


TIPS:
Om du fryser glassen i glasbehållare, kom ihåg att glassen expanderar när den fryser, det krävs alltså lite tjockare glas och att du inte fyller hela behållaren med puré (så att glassen får plats att expandera).

Andra varianter
- Testa att göra glassen på 2 bananer, 300 gram jordgubbar, 8 myntablad, 1 dl vatten och lite, lite socker eller sötningsmedel.
- Små barn får oftast inte riktigt i sig en hel glass. Så ska man bjuda riktigt små barn på detta kan man använda sig av en iskubsform eller iskubspåse istället, det blir många goda, mumsiga glasskuber!

Om glass inte riktigt är din melodi, så kanske våra härliga och uppfriskande smoothie-recept passar dig bättre!
Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare