Hemmagjorda chokladbrownies till svärisarna

Hemmagjorda chokladbrownies till svärisarna

Ljuvligt marsipandoftande chokladbrownies, vackert inslagna i hemmagjord presentförpackning, är ett perfekt sätt att sprida lite kärlek.


Svårighetsgrad: medel
Förberedning: 30 minuter
Tillagningstid:30-35 minuter


Choklad- och marsipanbrownies

Ingredienser (ungefär 30 små rutor)
200 gram mörk choklad
160 gram smör
4 stora ägg
55 gram socker
100 gram mörkt brunt socker
2 rågade teskedar ingefära
2 rågade teskedar kanel
1 stor nypa var av mald kryddnejlika, riven muskot och nymalen svartpeppar
1 tesked vaniljpulver
100 gram mald mandel
100 gram vetemjöl (eller 80 g vetemjöl och 20 g majsmjöl)
1 tesked bakpulver
130 gram (kyld) marsipan
Florsocker

Så här gör du:
1. Smörj en 22-25 cm fyrkantig kakform., sätt ugnen på 160 grader.
2. Hacka chokladen och smöret i tärningar. Värm dem tillsammans i en kastrull på låg värme.
3. När chokladen börjar smälta, rör om tills det blir slätt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan för att svalna.
4. Vispa samman ägg och socker tills de bildar en ljus smet. Addera kryddor och vaniljextrakt, vispa noga. Rör i mald mandel, mjöl och bakpulver.
5. Riv marsipanen grovt och vänd ner i smeten tillsammans med chokladblandningen.
6. Lägg smeten i den förberedda formen, grädda i ugnen cirka 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite fuktig när den är klar.
7. Ta ut ur ugnen och svalna kakan helt. Täck sedan och ställ åt sidan i 24 timmar.
8. Pudra med florsocker.
9. Skär kakan i små rutor. Klart!


Fin presentförpackning
Om du inte gjort kakan för eget bruk (det är inget fel med det!), så kan du göra din present extra gullig genom att tillverka en fin förpackning! Att dekorera en gammal burk med frimärken skapar en hög nostalgifaktor och blir väldigt fint. OBS! På hobby- och pysselbutiker kan man ofta hitta billiga "frimärken" som inte är ämnade att användas på riktigt, utan just för sådana här tillfällen.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Du behöver:
Gamla frimärken
En plåtburk
Mod podge (ett lim som finns att köpa på hobbybutiker)
En pensel
Bakplåtspapper
Sax
Brunt kartongpapper
Snöre

Så här gör du:
1. Ta penseln och måla burken med limmet. Placera ut frimärken lite sporadiskt, pensla sedan ytterligare ett tunt lager lim (även över frimärkena du redan satt på), placera ut mer frimärken.
2. Repetera tills burken är helt täckt! Det kan vara en bra idé att sortera ut de allra finaste frimärkena innan man börjar, så att man kan spara dem till slutet för extra fin exponering.
3. Ställ åt sidan och låt allting torka helt, och när det gjort det så penslar du ytterligare ett skyddande lager lim och låter torka igen.

Finputs
1. Klä plåtburken invändigt med bakplåtspapper.
2. Klipp en rektangulär bit kartongpapper. Klipp av två hörn på ena kortsidan, klistra fast några frimärken. Det ska likna en gammal paketetikett (se bilden!).
3. Gör ett hål för snöret på den kortsida där du klippte av två hörn. Knyt det långa snöret runt burken, fäst kortet i tråden. Glöm inte att skriva mottagarens adress på etiketten!

Om du inte har haft tid med själva bakningen så fyll din fina gåvoförpackningen med annat gott! Och om du inte känner för just choklad, testa det här urgoda receptet på världens godaste bananbröd med nötter? En given succé det med!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan