5 tips för bättre bakning

Hembakat – 5 tips för bättre bakning

Det råder bak- och kakfeber i Sverige, aldrig har det bakats så mycket på bästa sändningstid! Här är fem tips för dig som vill baka mer hemma!


Hej kakan, står du här och smular?
Om du vill att dina kakor ska hålla sig mjuka och smuliga på det där härligt nybakade viset, så ska du förvara dem i en burk tillsammans med en skiva mjukt bröd. Det kanske låter knasigt, men det funkar!


Om du bakar med barnen

Om du bakar med kidsen så gäller inga lagar! Följ receptet till en viss gräns, men lämna smaksättningen till dem. Om era kokosrutor med baconkrisp inte blir någon hit, tja, då vet ni det till nästa gång...

Läs mer: Världens godaste bananbröd med nötter


Snabba kakan

De flesta kakdegar kan förvaras i frysen och återanvändas vid annat tillfälle. Har du bråttom med att få fram något hembakat fika på bordet? Tina upp en deg från frysen, rulla en korv, skär i tumstjocka skivor och grädda i ugnen – enkelt och gott med minimal ansträngning.

Läs mer: Chokladkaka i mikron på 10 minuter

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Morgonstund har bröd i mund

Vill du göra något kul i köket med barnen, men är lite oroad över deras sockerintag? Ingen panik, att baka bröd är minst lika roligt! Hembakat frukostbröd smakar nästan alltid mycket godare än köpt, och gör du stora satser åt gången så spar du dessutom en slant.


En tidsfråga

Hur ofta man än bakar så blir det sällan långtråkigt, för i takt med årstiderna och högtiderna så förändras även smak och form på det du svischar in i ugnen. Och så kan man ju experimentera och leka! Om din sambo älskar sport, så gör en svart puckformad tårta med lakritssmak! Älskar något av barnen katter? Då är det bara att gnugga geniknölarna och skapa cupcakes med morrhår och spetsiga öron.

Läs mer: Så dekorerar du cupcakes


Lycka till!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare