Grilla lite sundare

Grilla lite sundare

Grillad fisk smakar underbart och är en perfekt måltid om man vill uppnå en lätt, behaglig mättnad. Testa vår havsabborre i kväll!


Att äta grillad mat är faktiskt ett rätt hälsosamt måltidsalternativ, frestelsen ligger i att man gärna lägger dubbla mängden kött på tallriken – det är ju så gott! Addera sedan rörorna, såserna, brödet, och plötsligt är inte sommarens grillbonanza längre ett jättesunt alternativ... Testa i stället en fantastiskt aromrik havsabborre en papillote! Bli inte avskräckt av det tjusiga namnet, det är bara franska för att man tillagar det inuti bakpapper. Lite kalorier, massor av härliga smaker!

PS. Massa goda recept på såser och röror hittar du här.


Havsabborre en papillote
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 8 minuter
Förberedning: 15 minuter

Ingredienser (4 personer):
4 filéer av havsabborre
4 lagerblad
Några kvistar bladpersilja, hackat
1 skivad citron
Lite rosépeppar
250 gram sockerärtor
4 dl vitt vin
Grovt havssalt
4 matskedar hackad gräslök

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Så här gör du:
1. Hacka örterna och skiva citronen.
2. Skär bort ändarna på ärtskidorna, ånga dem ett par minuter, tills de blir al dente (de ska fortfarande vara lite krispiga när de tillagas med fisken).
3. Placera de fyra filéerna på varsin bit bakpapper, stort nog att kunna göra ett paket av.
4. Strössla över örter, lägg en citronskiva eller två ovanpå fisken, toppa det hela med en näve sockerärtor och rosépeppar. Salta och peppra efter smak.
5. Vik ihop bakpappret, så det bildar ett paket / påse. Häll 1 dl vitt vin i varje paket.
6. Stäng ihop paketet så det blir så tätt som möjligt, lägg på grillen i ungefär åtta minuter.
7. Servera fisken på en gång, direkt ur paketet! En god sallad passar bra till.


Du kan också testa:
- Istället för havsabborre kan du laga det här receptet med lax, de två fiskarna har ungefär samma tillagningstid (6-8 minuter). Du kan också låta laxen marinera i vinet, citronen och örterna ett par timmar, badda av dem och sedan tillaga dem direkt på en lätt oljad grill.
- Är du galen i grillad tonfisk? Marinera först tonfisken, på samma sätt som laxen här ovan, grilla dem sedan cirka fem minuter på varje sida. Servera med ångade sockerärtor och citron.
- Om du vill experimentera med andra kryddor än lagerblad och persilja, byt ut dem mot färsk riven ingefära och nypressad lime. Du kan också strössla över chili-flingor för extra sting innan du stänger fiskpaketen.
- Om du ännu inte har hunnit testa fish tacos... så bara måste du göra det! Du hittar receptet här.Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare