Gott med smält choklad

Godsaker med smält choklad

Chokladdoppade jordgubbar och andra frukter är perfekt att bjuda på vid speciella tillfällen. Det är dessutom superenkelt att göra, vilket innebär att du snabbt kan stilla ditt chokladbegär när som helst.


Hur man smälter choklad
Vattenbad är ett enkelt och bra sätt att smälta choklad. Det är inte så komplicerat som det låter.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Så här gör du:
Fyll en stor kastrull till hälften med vatten och ställ den på spisen på högsta värme.
Placera en värmetålig skål i kastrullen och se till att skålen flyter på vattnet och inte vidrör kastrullens botten.
Lägg bitar av choklad (vit choklad, mörk choklad eller mjölkchoklad) i skålen och låt vattnet i kastrullen koka upp.
Rör i den smälta chokladen med en slickepott tills den är slät och krämig. Rör hela tiden så att chokladen inte bränner eller klibbar fast i botten av skålen.

Ta försiktigt upp den varma skålen från kastrullen (använd grytvantar) när chokladen har uppnått önskad konsistens och börja genast doppa frukterna eller bären. För att värma upp den smälta chokladen på nytt, gör bara om hela processen med det kokande vattnet.

Tips: Om du blandar i lite vispgrädde får chokladen en ännu godare och fylligare smak.

Chokladtips
Våga testa andra varianter än bara chokladdoppade jordgubbar – de allra flesta frukter passar bra ihop med choklad! Skapa en hel dessertbuffé genom att doppa vindruvor, äpplen, bananer, päron och apelsinklyftor.

Ett annat läckert tips är att skära små bitar av sockerkaka och doppa i smält choklad.

För en oväntad men sensationell smakkombination, testa att doppa potatischips. Kombinationen av sött och salt är oemotståndlig!

Du kan också prova att doppa salta pinnar eller nötter.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan