Godaste glassen gör du själv

Godaste glassen gör du själv

Äkta hemglass är bäst. Blanda grädde och socker med bär eller kryddor och ställ in i frysen. Det kan inte bli enklare.


Med tre basrecept kan man variera hemgjord glass i det oändliga. Det imponerar inte bara på vännerna, utan är också betydligt godare och oftast nyttigare än köpta varianter. Genom att använda riktig grädde och socker samt bär och kryddor som smaksättare har du full kontroll över innehållet. Har du en gång börjat göra egen glass är det svårt att sluta. 

Yoghurtglass

3 dl jordgubbar eller blåbär
4 dl turkisk yoghurt
2 ägg
3 msk socker

Mosa bären. Blanda ner yoghurt. Vispa ägg och socker med elvisp. Rör ner i yoghurtblandningen. Häll i form och ställ in i frysen. Rör om 3-4 gånger under frystiden, som är cirka 4 timmar. Då blir konsistensen krämig. Ta ut glassen en halvtimme före servering, stjälp upp på fat och dekorera med bär.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Hallonsorbet

1 paket (ca 225 gram) frysta hallon,
2 äggvitor
5 msk fruktsocker

Mixa hallonen. Vispa äggvitorna hårt och rör ner fruktsockret innan du vänder i bärmoset i blandningen. Låt stå i frys i minst 4 timmar, rör om under frystiden.

Semifreddo med kanel

4 dl vispgrädde
1 kanelstång
1 krm malen kanel
4 äggulor
3 äggvitor
2 dl florsocker

Lägg i kanelstången i 1 deciliter grädde och koka upp. Låt kallna. Ta ur stången och blanda kanelgrädden med resten av grädden och den malda kanelen. Vispa och ställ kallt. Vispa äggulor och socker till ljust skum. Vispa äggvitorna hårt. Vänd först ner grädden i ägg- och sockersmeten, vänd sedan försiktigt ner vitorna. Häll upp smeten i en form. Frys i minst 4 timmar, rör om i smeten fyra gånger under frystiden. Ta ut i rumsvärme 30 minuter före servering.

Anna Holm

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan