5 kladdfria mellisar att ha med på bilresan

5 kladdfria mellisar att ha med på bilresan

Att bila med barn i baksätet är både lättare och roligare med rätt matsäck. Dina barn blir piggare, gladare och orkar sitta i bilen en stund till. Mellanmål som inte kladdar kan barnen äta själva och både barnen och bilen håller sig renare. Om du dessutom paketerar matsäcken på ett lite roligare sätt blir det en kul överraskning att öppna upp matpaketen.Norrlänska wraps

Bred runda tunnbröd med en god mjukost. Lägg på skivor av rökt kött eller en god skinka samt lite finskurna bitar av röd och gul paprika. Har ni olika smak i familjen, förbered rullarna med respektive persons favoritpålägg. Rulla ihop tunnbrödet ordentligt och vira folie runt nedre delen av rullen, så hamnar inte oönskade smulor i bilsätet.

Pan con tomate y salami

Gör som spanjorerna och gnugga brödet med tomat, så slipper ni torra och trista matsäcksmackor. Ta två skivor formbröd (helst fullkorn) och gnid in med en halverad tomat (som har mycket smak). Droppa över några droppar god olivolja och smula över lite flingsalt. Lägg på två skivor spansk eller italiensk salami. Gillar barnen färsk basilika, lägg ett par rivna blad ovanpå pålägget (så kommer basilikasmaken fram mer). Lägg ihop brödhalvorna och kläm ihop mackan lite lätt. Lägg i smörgåspapper tillsammans med en vikt servett, så är matpaketet komplett.

Korv on– the – go

Stek några små prinskorvar och lägg varje korv i ett halverat korvbröd. Lägg de små förberedda korv-med-bröden i foliepapper omlott i en plastlåda som lätt kan öppnas och stängas under resan. Den vågade serverar lite ketchup i små förslutningsbara behållare.

Fyrkantig potatisomelett

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Koka fyra potatisar i lättsaltat vatten. Låt dem svalna och skär upp i små kuber. Finhacka lite gul lök. Fräs tillsammans med potatiskuberna i ett par matskedar olivolja ett par minuter (tills potatisen fått lite gyllengul färg). Lyft upp potatisen ur pannan och häll bort överflödig olja. Vispa 4 ägg och salta lite grand. Blanda i en matsked mjölk.  Lägg ner potatis- och lökblandningen i äggsmeten. Hetta upp pannan igen och häll ner hela röran. Stek först på ganska hög värme, sänk sedan värmen något. Kolla försiktigt med en stekspade om undersidan av omeletten fått färg. Stjälp i så fall över potatisomeletten på en tallrik, lägg en annan tallrik ovanpå och vänd på hela baletten. På så vis kan du låta omeletten glida ner i pannan igen och steka klart den andra sidan. När omeletten är torr inuti är den klar. Låt den svalna och skär upp i små portionsbitar med en nedstucken tandpetare i varje.

Stärkande resesmoothie

Gör en sats smoothie av 1 banan, 3 dl vaniljyoghurt, en skvätt apelsinjuice och lite flytande honung. Mixa ingredienserna och ställ in i kylen. Precis innan ni ska resa iväg fyller du upp smoothiesblandningen i små rengjorda plastflaskor och packar ner ett sugrör var till barnen. Knyt en servett runt varje flaska, som extra skydd mot eventuellt kladd.

Boktips!

"Mera Mellis"
Vill du få mer inspiration till roliga mellanmål? Läs boken Josses Mellisbok, skriven av Josefine Haamer von Hofsten.

 

Jenny Jonasson

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan