Färska sommarrullar

Färska sommarrullar

Kalorisnålt och supergott från Asien – bjud dina vänner på en oförglömlig middag!


Färska sommarrullar är en jättebra rätt att bjuda på om man är många till bords, man kan servera det ungefär som tacos, det vill säga att man låter gästerna göra jobbet! Det är både roligt och socialt – och så klart oerhört gott! Men naturligtvis så går det precis lika bra att förbereda innan och ställa fram redan färdigrullat på bordet.

Gillar du asiatiskt så kan du även kolla in våra recept på dumplings med fläsk och vitkål!

Ett litet tips innan vi sätter igång. Förbered och ha allting hackat, skivat och klart innan du börjar rulla, ordning och reda är A och O när man väl satt igång. Det är också svårt att sätta en tillagningstid på sommarrullar, då det beror helt på hur van man är och hur man valt att servera. Nedan satta tid är baserat på att du väljer att rulla alla tolv rullarna själv. Nu kör vi!


Färska sommarrullar (12 stycken)
Svårighetsgrad: Medel
Förberedning: 30 min
Tillagningstid: 25 min

Du behöver:
12 stora rispapper
Isbergssallad
150 gram glasnudlar
500 gram kycklingfilé
Hönsbuljong att koka kycklingen i
1 morot
1 gurka
5 salladslökar
1 lime
2 krukor koriander
1 kruka thaibasilika
1 röd chili

(recept på dippsås kommer under det här receptet, den gör du först av allt så att den får stå och gotta till sig medan du förbereder sommarrullarna)

Så här gör du:
1. Börja med att koka kycklingfiléerna i buljongen, ca tio minuter. Ta upp dem och skär dem i tunna skivor, ungefär en halv centimeter. Ställ sedan åt sidan så att de får svalna.

2. Nu är det dags att förbereda allt du ska rulla in i dina rullar! Skär tunna fina stavar av morot, gurka och salladslök. Koka glasnudlarna, låt dem rinna av. Hacka salladen, koriandern och thaibasilikan, finhacka chilin. Ställ fram alltsammans i fina små skålar.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

3. Ta fram rispapperet. Doppa ett i taget i en stor skål med ljummet vatten, så det blir blött men inte helt genommjukt. Det tar bara några sekunder. Lägg sedan rispapperet på en slät yta, gärna en skärbräda av plast. Se upp med träytor, det är lätt hänt att rispapperet limmar fast.

4. Nu är det dags att rulla! Lägg ingredienserna du vill ha i din rulle på den nedersta delen av ditt papper, tänk att du behöver ungefär 2/3 kvar av pappret för att kunna rulla ihop ordentligt. Överfyll den inte. Du rullar ihop din sommarrulle genom att först rulla ett varv så att fyllningen är täckt, försök göra det så tajt som möjligt. Därefter viker du in de två yttersta sidorna, och så fortsätter du rulla. Ju fler varv du kan göra, desto stabilare rulle. Lägg upp på fat eller ät direkt!


Och så ska det så klart vara en skarp och härlig dippsås till detta. Man kan göra oändliga varianter, vissa föredrar jordnötssås, andra älskar fisksåsbaserat, någon hävdar att det inte går att äta utan risvinäger och vitlök.

Det här är vår favoritdipp!

Dippsås till sommarrullar
Du behöver:
½ dl socker
2 vitlöksklyftor
1 stor röd chili
2 tsk risvinäger
1 dl hett vatten
1 lime
½ dl fisksås

1. Lös upp sockret i det heta vattnet. Låt svalna, tillsätt den finhackade vitlöken och chilin, risvinäger, fisksås och saften från limen. Klart!

Smaklig måltid! Vi hoppas det ska bli en riktig favorit. Efter maten kanske det kan vara gott med en svalkande drink..? Recept på bl a sangria och margaritas hittar du här.
Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare