Enkelt gott och snabbt med hallon

Enkelt gott och snabbt med hallon

Hallon – så somrigt, så lyxigt. Ät direkt från busken, eller använd de sammetslena små bären till annat gott. Spara en bit av sommaren och frys dina hallon i en låda och servera dem sen i ett glas mousserande vin eller saft hela året. Här får du tips på snabba, goda och enkla hallonfavoriter.Flytande hallon

Lägg 1 liter färska hallon (eller 2 l. frysta), 1 dl vatten och 1 dl socker i en liten stekpanna. Låt blandningen koka upp och reducera på medelvärme i ungefär 10 minuter. Låt svalna och förvara i kylskåpet. Underbart att använda till glass, i drinkar eller ringlat över morgonfilen. Receptet fungerar lika bra på jordgubbar, blåbär eller hjortron.

Rasberry Zing

Blanda en del flytande hallon, en del osötat starkt iskallt te och en del tranbärsjuice. Servera i vackra glas med is och ett litet hallonspett.

Hallon vinaigrette

Blanda två matskedar flytande hallon med saften från en citron eller två matskedar balsamvinäger. Häll sedan i två matskedar olivolja och blanda väl. Supersmarrigt på salladen. Om du inte använder allt på en gång, förvara dressingen i en försluten flaska i kylen.

Hallonkräm

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

(4 portioner)

Hemmagjord kräm är perfekt som mellanmål och gör du så här tar det inte många minuter att laga. Blanda ut 3 matskedar potatismjöl i lite vatten. Koka upp 4 dl vatten och blanda i redningen. Låt koka upp och svalna. Blanda i två-tre deciliter hallon och servera krämen som den är eller med kall mjölk. 

Hallonsorbet

(4 portioner)

Koka ihop 2 dl strösocker och 1,75 dl vatten till en sockerlag och låt den svalna. Mosa 350 gram frysta hallon ordentligt och blanda ner de i lagen. Pressa i 1,5 matsked citronsaft och blanda. Vispa en äggvita till hårt vitt skum och blanda försiktigt ner den i blandningen. Om du har glassmaskin häller du i allt och kör tills sorbeten är fryst. Om du inte har maskin, ställ blandningen i frysen och rör med gaffel varje halvtimme tills sorbeten är fryst.


Anna Kleinwichs Magnusson

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan