Det är dumplingtajm!

Det är dumplingtajm!

Hemmagjorda dumplings är vansinnigt gott och dessutom ett mysigt matprojekt som hela familjen kan hjälpas åt att tillaga.


Dumplings är små varma knyten som du dippar i en sås gjord på en grund av risvinäger, sesamolja och soja. Dumplings är båda krispiga och silkeslena på samma gång, och de fungerar lite som piroger eller pizza, man kan fylla den med lite vad som helst. I det här receptet så satsar vi på fläsk och vitkål.


Dipsås

Du behöver:
1 dl soja
1 tsk risvinäger
½ tsk sesamolja
2 tsk socker
1 msk finhackad vårlök
2 msk vatten
Fint strimlad röd chili efter smak

Smaksättare: färsk riven ingefära, koriander, vitlök eller hackade jordnötter

Dumplings
Du behöver:
Färdiga gyoza-plattor
300 gram fläskfärs
3 msk soja
2 tsk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
1 msk fisksås
1 msk farinsocker
1 msk hackad vårlök
2 dl fint hackad vitkål
Finhackad chili och / eller koriander efter smak


1. Börja med dipsåsen, den blir extra god om den får stå och dra ett tag.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

2. Sen är det dags för dumplingsmeten! Blanda samman de rinnande ingredienserna samt vitlök och ingefära. Blanda sedan i bunke tillsammans med fläskfärsen och vitkålen. Låt stå en liten stund.

3. Gyoza-plattor är ofta frysta när man köper dem, se till att du lägger fram dem i tid så att de är helt genomtinade. Lägg ut dem på en plåt eller liknande, ta en matsked och placera ungefär en halv matsked fyllning på plattorna. Forma dem som små knyten, fukta lite med vatten där du tänkt trycka ihop dem, då blir degen lite klistrigare och håller tätt. Tryck med fingrarna, inte en gaffel.

4. Dumplings äter man ångade, stekta eller kokta (i soppa). I det här receptet gör vi en både stekt och ångad variant! Stek dem i stekpanna till dess botten blir härligt gyllenbrun, häll sedan på lite vatten i pannan (ca en dl) och lägg sedan på locket på stekpannan. Låt dem ångas klart i ca fem minuter.


Servera på direkten med dippsåsen - lägg upp på ett vackert fat, strössla över lite hackad koriander eller strimlad vårlök. Varsågoda!

Fler lästips:
Parmesankyckling
Ingredienserna som skyddar mot influensa
Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare