Ångad fisk i foliepaket

DesktopImage
0
Mat tillagad med ånga är nästan alltid ett bombsäkert alternativ om man vill äta något som är både hälsosamt och gott. Det här receptet på ångkokt fisk ger dig en fantastiskt saftig rätt, och dessutom minimalt med disk!

Du behöver (4 portioner):
4 bitar (ca 170 gram per bit) vit fisk, t ex torsk eller kolja
1 msk hackad timjan
2 hackade schalottenlök
2 dl tärnade tomater
1 matsked olivolja
Salt och peppar
Ris, potatis eller pasta

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Riv fyra stora bitar aluminiumfolie, placera en fiskbit i mitten på alla fyra.
3. Strö timjan, schalottenlök och tomater över och runt fisken, droppa över olivolja, krydda med salt och peppar.
4. Vik ihop paketet, försök försluta det så tajt du kan. Flytta försiktigt paketen till en plåt, använd gärna bakplåtspapper, sätt därefter in plåten i mitten av ugnen.
5. Låt fisken baka i ca 20 minuter.
6. Låt paketen vila i fem minuter innan du försiktigt för över dem till tallrikar och öppnar upp dem. Servera med kokt ris, pasta eller potatis.


Det behöver inte vara så knepigt att vara extra hälsosam! Här är några andra tips på maträtter utan onödigt mycket fett:

Färska sommarrullar (lika goda året om!)
Det är dumplingtajm!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om