Inredningstips för ett mysigare hem

Inredningstips för ett mysigare hem

0
Under den mörka vintern spenderar vi mer tid inomhus. Nu är rätt tid att mysa till det! Testa våra fem tips för att skapa ett mysigt hem.

Satsa på varma toner
Soffor, fåtöljer och textilier i varma röda toner ger en mysigare känsla i vardagsrummet, oavsett om väggarna är mörka eller ljusa.  Att bulla upp med kuddar och plädar ger också en mer ombonad känsla. Vem vill inte krypa upp i soffan under en pläd kalla vinterkvällar?

Göm prylarna med bra förvaring
Det ser inte särskilt trevligt ut om det ligger prylar överallt - använd förvaringslådor för att skapa ordning och reda bland dvd-skivor och tidningar. Material som trä eller läder ger en lite lyxigare känsla än exempelvis plast, vilket gör att lådornas funktion blir både praktisk och estetisk.

Skapa stämning med levande ljus
Det kan vara farligt med levande ljus som lämnas utan uppsikt eller lätt kan vältas omkull (särskilt om det finns barn i huset). Men ljus och ljusstakar ger ett hemtrevligt intryck även om de inte är tända. Ett annat tips är att sätta upp tavellister med värmeljuslyktor i hallen - på säkert avstånd från gardiner, kläder och barn.

Fixa en välkomnande hall
Fundera över hur ditt hem upplevs när man kliver in genom dörren som gäst. Är dörrarna i hallen stängda och kanske dessutom slitna och tråkiga? Ligger det en stor hög med kläder på golvet som gästerna måste kliva över för att komma in? Röj upp i hallen, köp en klädhängare och måla om slitna dörrar. Se till att dörrarna i hallen alltid står öppna och skapa mer rymd med hjälp av rena väggar och ljusreflekterande speglar.

Inget slår en öppen spis
Inget skapar en myskänsla som en sprakande brasa. Om du har en öppen spis som inte används kan du ändå skapa fokus kring den här speciella platsen i vardagsrummet. Gör plats för vackra, personliga föremål och inramade fotografier på spiselhyllan, i stället för att använda den som avställningsyta för gamla urdruckna kaffekoppar. Gör rent i eldstaden och ställ dit några blockljus för att skapa en mysig och ombonad känsla.
Har du ingen öppen spis - köp en ”fuskvariant”! Alla kan ställa in en skorstenslös eldstad där man eldar med spisbränslet bioetanol. Den sprider både värme och mys med sina riktiga lågor. Annars finns förstås alltid bras-dvd:er till tv:n…

Tips!
Dofterna i ett hus spelar en stor roll för helhetsintrycket. Kolla in vår guide De bästa dofterna för ditt hem.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande