Gå-bort-presenter som går hem

Gå-bort-presenter som går hem

0
Blommor och choklad kan aldrig vara fel, men en lite mer personlig och annorlunda gå-bort-present brukar skänka extra glitter till kvällen

Fest morgonen-efter också

Värdparet har säkert lagt allt sitt fokus på middagen och kommer bli överlyckliga om du har med dig frukost till dagen efter. Färskpressad juice, krämig yoghurt en bit god ost och marmelad i småburkar. Gör portionsförpackningar med musli och bröd som du packar i cellofan med fina band runt.

Glada barn hela kvällen

Om det finns barn hemma så brukar en present som kan fungera som förströelse under kvällen vara väldigt uppskattat - även från värdparet. Tänk att det ska vara någon som barnen kan sysselsätta sig med lite på egen hand som ett pussel, klippdocka, lera eller en pysselbok.

Easy like sundaymorning

Högst troligen har du i åratal tjatat om en favoritfilm du verkligen vill dela med dig av. Gör ett dagen-efter-paket med filmen och snacks för en lat söndag kvar i sängen.

In vintage veritas

Gamla karaffer i glas eller kristall finns det ofta gott om på exempelvis Myrorna. Köp tre stycken udda som passar ihop och ge bort som ett snyggt glas-stilleben, som exempelvis vaser. Saknas glasproppar kan du köpa nya fräscha korkar hos butiker som säljer tillbehör för vintillverkning.

Glossigt i sista sekunden

Några lyxiga magasin inslagna i cellofan är en personlig sista-minuten-present. Välj tidningar som inte finns överallt från ett riktigt välsorterat presstop.

Gå med stil

Till värdar med stil är ett par riktiga skoblock i trä en uppskattad present. Block i cederträ doftar gott och håller ohyra i garderoben borta. På herrstil.se kan du även få en lyxvariant med namnet ingraverat för en rimlig summa. Budgetvarianten är att ge bort ett fint skohorn med långt skaft. Något som ofta efterfrågas på småtimmarna efter en god middag när det är dags att promenera hem.

Mjukt och fint

Om du kan värdens smak vad det gäller inredning så är en ny kudde till soffan ett riktigt utropstecken med lång hållbarhetstid.

Kompisar från förr

Tiden för gamla hederliga analoga fotoalbum verkar vara förbi vilket tyvärr resulterar i att bilder blir kvar i datorn, osorterade och med risk att försvinna. Skriv ut bilder från gemensamma händelser du haft med värden och gör ett riktigt blädderbart album som pryder sin plats på soffbordet. Om värden för kvällen är någon du känt riktigt länge har du kanske kvar gamla brev som du kan kopiera valda delar ur och sätta in i albumet. Kräver lite tid och planering men är svårslaget.

Varma vänner

Till den ständigt frusne ger du bort extra långa ljus i 100% stearin, fina raggsockor och kanel-te som värmer inifrån.

En egen lyxhjälp

En lyxvariant på gå-bort-present till en större typ av fest som flera gäster kan dela på är att ge bort en städning i present. Passar bäst om man verkligen känner den man är bjuden till och vet att personen skulle förstå att det är för att slippa städa efter brak-festen och inte för att det skulle vara smutsigt hos vederbörande. 

Fler lästips:
Älskade Tulipan
Godsaker med smält choklad

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande