Inspireras mera!

Inspireras mera!

I dag finns många sätt att få ny inspiration till ditt hem, oavsett om du gillar romantiska spetsar eller modern design. Inredningsbloggar, mässor och forum hjälper dig att hitta din stil och ger snabbt koll på marknaden.


Känner du att det är dags för en uppfräschning hemma såhär i början på ett nytt år? Eller älskar du bara inredning? Idag finns en mängd olika forum, inredningsbloggar och mötesplatser för alla hemmafixare. Vi har samlat några tips på bra mötesplatser – både digitalt och i verkligheten – som du kan besöka när suget efter ny inspiration dyker upp.


Mötesplatser

StyleRoom kan du verkligen frossa i inredningsinspiration. Webbsidan lanserades i november 2007 och är i dag Europas största inspirationsbank av bilder uppladdade av dess användare. På StyleRoom kan du få hjälp med inredningen av andra medlemmar, chatta eller bara klicka runt och se hur andra har gjort. Tanken är att innehållet till största delen ska vara användargenererat, vilket innebär att du kan ladda upp egna bilder, prata med andra i ett forum eller starta din egen blogg.


Besök en mässa

Det finns många olika mässor inom heminredning och trädgård där du kan gå runt och kika på olika stilar och se de senaste trenderna och produkterna. Några av de populäraste mässorna inom inredning och trädgård är Formex, Trädgårdsmässan och Hem och Villa som går på fem orter i Sverige.


Inredningsbloggar

Allas vår budgetfavorit Ikea har en ny blogg om inredning och hemmaliv. Där kan du välja vilken inredningsstil du har och därefter få förslag på inredning. Läs mer på Ikeas inredningsblogg

Maria Soxbo är tillförordnad redaktionschef på ELLE och bloggar om allt från koppar till lampor och moderna klassiker. Ibland kan det smyga in skor också, under täckmanteln "skoförvaring". Läs hennes inspirerande inredningstips på husligheter.elle.se


Magasin med mersmak

Många inredningsmagasin har bra hemsidor att inspireras av, som exempelvis Elle interiör och Sköna hem. Det finns också inredningstidningar som bara finns på nätet, som inredningsmagasinet.se.


Lantligt

För dig som älskar den lantliga stilen med gamla dalagårdar, fårskinnsplädar och allmogemöbler är ett besök på Gysinge byggnadsvård utanför Gävle ett måste. Det går även bra att vandra runt i gårdsbutiken virtuellt. Läs mer på Gysinge.nu

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Gå på loppis

Ibland kan det vara kul att strosa runt på en riktig loppmarknad för att fynda bland allt bråte. Hitta närmsta loppis på: www.svenskaloppisar.se


Miljömedvetna inredare

Hållbar inredning vill inspirera människor att göra smartare inredningsval och hitta sin egen personliga stil. På sajten ”hallbarinredning.se” kan du utbyta idéer, diskutera och få inspiration kring hur du kan inreda på ett personligt sätt och samtidigt visa hänsyn till både människor, miljö och plånbok.


Hitta din stil

Shabby Chic: Fransk romantik med mycket vitt och grått samt möbler med patina. Du kan enkelt själv ge dina möbler patina med lite vit färg, sandpapper och övning.

New England: Blått, vitt och rött med inspiration från den amerikanska östkusten. Hittar du gammal drivved på stranden i sommar går det ofta att göra något kreativt av den, som att spika upp den på en tavla och hänga på väggen.

Funkis: Från början en stil inom arkitektur, stadsbyggnadskonst och formgivningunder 30-talet. Nu är det ett samlingsnamn för inredning som kommer från den tidsepoken. Det går ofta att hitta mycket funkismöbler på loppmarknader eller på farmors vind

Minimalistiskt: Hypermodern inredning utan något krimskrams framme. Rent, ofta kubistiskt med släta ytor och rena linjer. Less is more! Testa att plocka bort allt onödigt och satsa på rena ytor och några få, noga utvalda möbler.

Arty: Mycket färger och mönster som blandas på ett sätt som ger känslan av ett modernt och samtidigt bohemiskt hem. Ett tips är att köpa olika typer av stolar på loppis och ställa runt ett bord och blanda färg och form på ett lekfullt sätt så har du kommit en bit på väg till ett ”arty” hem.


Skribent Astrid Feldreich

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan