Glassballonger till kalaset - så här gör du

Glassballonger till kalaset - så här gör du

Att hitta på vad man ska serverera på barnkalas kan vara hopplöst. Barn kan vara riktigt petiga med maten. Men det är ovanligt att barn inte gillar glass, och ännu ovanligare om man får en glassformad ballong till. Lägg ihop de två och få en vinnande kombination.


Utrustning: Det krävs lite arbete, men framför allt krävs det tålamod.

  • Ballonger (en för varje barn, plus några i reserv om någon skulle gå sönder)
  • Presentsnöre
  • Omslagspapper (OBS! Välj ett som är tunt och inte väger mycket)
  • Sax
  • Penna
  • Dubbelhäftande tejp
  • En partyhattSteg ett: Vik upp partyhatten så att den blir helt platt. Lägg den på omslagspappret, dra pennan längs med kanten och klipp ut formen. Upprepa tills du har klippt ut en hattmall till varje ballong. 


Steg två: Blås upp ballongerna med helium och knyt fast dem i presentsnöre. Snöret måste vara tillräckligt långt för att barnen enkelt ska kunna hålla ballongen. Om du vill kan du krusa en del av snöret med en sax.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Steg tre: Ta fram utklippet till partyhatten och vik det så att det bildar en strut under ballongen. Se till att snöret kommer ut genom pappersstruten och fäst sedan struten på ballongen med den dubbelhäftande tejpen. Om pappret väger för mycket kommer ballongen inte att stiga, så välj ett så tunt papper som möjligt.


Efteråt: Nu är glassballongerna klara! Det enda som återstår är att köpa in glassorterna barnen gillar och bygga upp din lilla glassbar. 


Fler lästips:
Gå-bort-presenter som går hem
Pyssel till födelsedagskalasen

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!