Ge ditt hem en fräsch uppdatering

Ge ditt hem en fräsch uppdatering

Att göra gamla ting pigga och fräscha förnyar inte bara ditt hem – det är roligt under tiden också!


Om du är peppad på att göra om hemma, men inte riktigt har råd med en helrenovering av ett rum, så kan man faktiskt göra små underverk med lite egen fantasi och pyssliga fingrar. Här bjuder vi på några DIY-idéer!


Fina ljuslyktor
Svårighetsgrad: superlätt
Gör om gamla glasburkar till värmeljushållare! Om det är en glasburk som har haft ett lock, så att det är räfflat upptill, så kan man vira några varv med ståltråd och utforma tråden så att man kan hänga upp ljuslyktan, t ex på en gren i trädgården. Vanligt klart glas ger ett magiskt sken i sig, men om du vill vara lite mer avancerad så kan du köpa särskild glasfärg (använd inte vanlig färg) och måla dina lyktor. Du kan också fylla dem med sand eller klistra fast fina dekorationer.


Lapptäckskuddar
Svårighetsgrad: ganska lätt
Att pyssla ihop enkla former som en rak kudde eller en någorlunda rektangulär pläd att ha i soffan är perfekta projekt för den som inte har så stor symaskinsvana. Lägg inte pengar på nya tyger, inventera istället dina lådor, hyllor och garderober – du har med största säkerhet filtar eller plagg som du aldrig använder liggandes. Klipp till bitar, sy ihop – klart!


Den rustika hyllan
Svårighetsgrad: lite mer komplicerat
Kolla med dina lokala handlare om någon av dem har en gammal fruktlåda (eller liknande) av trä till övers. Sandpappra den slät, måla den i en färg du gillar och häng den på väggen som en hylla. Lådans väggar skapar en ram, som snyggt framhäver det du väljer att ha i hyllan – böcker, krukväxter, prydnadsföremål... vad som helst!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Här hittar du sju enkla tips på hur du kan förnya ditt kök.


3 snabba förändringar
1. Om du är trött på ett gammalt inramat motiv, använd ramen till något annat! Livet är för kort för att du ska behöva sitta och stirra på något du inte gillar. Fyll den med en vacker tapet, ett tyg du älskar, ditt barns senaste teckning, gör ett kollage av familjefoton från resan förra sommaren – det enda viktiga är att det gör dig glad att titta på.
2. Ljusslingor! Finns att köpa billigt (och även väldigt dyrt!) på de flesta inredningsbutiker. Häng dem runt ett fönster, runt hallen i spegeln eller placera hela slingan i en rymlig glaskruka. Ljusslingor är också väldigt mysigt att ha utomhus på balkongen eller i ett träd ute på gården om sommaren.
3. Gör om den sorgligt slitna, men ack så fina duken till en fräsch löpare! Klipp bort allt det fransiga och sy ett varv runt alla kanter. Lägg ut på köksbordet, med en fruktskål eller blomvas ovanpå.Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare