Tips för att göra om köket

Förnya köket med enkla medel

Få ett nytt kök utan att det kostar en förmögenhet.


Att installera ett helt nytt kök kan kosta hundratusentals kronor, men med lite fantasi kan ditt kök bli så gott som nytt för en betydligt billigare peng.

1. Montera nya köksluckor
De flesta köksinredningar tillverkas i standardbredder, vilket gör det enkelt att byta ut gamla slitna skåpsluckor och lådfronter. Det är dyrt att byta själva skåpsstommarna, men luckorna är ofta ganska billiga och lätta att skruva fast.

2. Byt bänkskivor
Även bänkskivor säljs separat och kan måttbeställas i de flesta köksbutiker. Bänkskivor i massivt trä kan du hitta för en ganska billig peng på olika byggvaruhus och dessutom finns det laminatskivor i en mängd snygga nyanser.

3. Skapa din egen "kökskonst"
Gör ditt kök mer hemtrevligt genom att sätta upp några små hyllor där du kan arrangera olika snygga livsmedelsförpackningar. Ett annat tips är att köpa mattidningar och klippa ut och rama in vackra bilder på olika grönsaker.

4. Måla väggarna
Vitt är en praktisk och vanlig färg i många kök, men med en lite varmare nyans på väggarna får du snabbt och lätt en hemtrevligare känsla. Om det är svårt att komma åt runt alla skåp och vitvaror kan du välja att endast måla de fria väggytorna i en avvikande kulör och på så sätt skapa en effektfull kontrast.

5. Häng upp dina kastruller
Gör som TV-kockarna och installera en takhängd torkställning i trä mitt i köket, där du kan hänga upp dina grytor och kastruller. Dessa torkställningar finns att köpa på nätet och är inte särskilt dyra. Arrangera kastrullerna efter storlek eller färg och häng dessutom upp en bukett torkade blommor för att skapa en lantlig stil.

Tips!
Använd speciell köksfärg i stället för vanlig väggfärg – den ger ett effektivare skydd mot fukt och fett och väggytorna kan lätt torkas av utan att det blir märken.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan