Förbered ditt hem för gäster

Förbered ditt hem för gäster

En tältsäng i all ära – ibland vill man ta i lite extra när man får övernattande gäster! Här är några tips på hur man skapar ett varmt välkomnande.


Oavsett om du har ett extra rum att förbereda, eller skapar en yta i ett av de rum ni använder dagligen, här är några förslag på vad du kan göra för att få dina gäster att känna sig lite extra välkomna och omhändertagna.

1. Försök att skapa en yta kring där gästen ska sova, så att det blir lite rum runt madrassen eller sängen. Ställ en pall med en liten snittblomma i ett stort glas, vill du lyxa lite extra kan du köpa en tidning du tror din gäst skulle uppskatta.

2. Nästan alla uppskattar ett doftljus! Se bara till att inte doften är för skarp.

3. Bädda med sängkläder du nyligen tvättat så att den rena, krispiga känslan kvarstår.

4. Ställ en skål med frukt eller snacks i rummet, så din gäst kan äta något litet om hen är jättehungrig och kanske känner sig obekväm med att direkt fråga om det blir mat snart.

Tips: Bjud på världens godaste bananbröd med nötter. OBS! Fråga om eventuella allergier innan du ställer fram på bordet!

5. Det är alltid skönt att få möjlighet att packa upp det nödvändigaste, om inte en garderob finns till övers så ställ fram en stol att hänga kläder över.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

6. Om dina gäster kommer under vinterhalvåret så är en extra filt alltid uppskattat!

7. Skapa en yta i badrummet för din gästs toalettsaker och lägg fram fräscha handdukar.

8. Din gäst känner sig extra hemmastadd om du har en kanna varm dryck eller juice redo som hen kan förse sig själv med när hen får lust.

Tips: Tre smarriga drycker du enkelt fixar hemma.

9. Se till att din gäst vet var alla frukostgrejer finns, för även om du planerat en härlig storfrukost så kanske din gäst är mer morgonpigg än du och då känner sig bekväm med att tassa runt i ditt kök.

10. Gör en snabb städrunda i hemmet, men överansträng dig inte – kom ihåg, de kommer ju för att besöka DIG!


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare