Fixa mysigaste sovrummet

Fixa mysigaste sovrummet

Med några få smarta förändringar kan du förvandla rummet du sover i om nätterna till ett lyxigt ställe dit du kan smita undan och bara njuta loss.


Ditt sovrum kan vara så mycket mer än bara rummet som du sover i. När soffan i vardagsrummet är upptagen och de andra i familjen tittar på ett teveprogram som du inte alls är intresserad av... vid sådana tillfällen har ditt sovrum potential att bli din personliga tillflyktsort för mys och lyx. Här är några tips på hur du kan göra ditt sovrum lugnt, skönt och inbjudande.


1. Mysig belysning
Dimmers kan man ställa in precis hur man vill för att passa alla olika typer av sinnesstämningar, så det är en bra investering. Ljusslingor är också ett bra tips, alla rum mår bra av en fin ljusslinga! Annars kan du ställa en golvlampa bredvid en skön fåtölj där du kan sitta och läsa, kolla Facebook eller lösa Sudoku. En fåtölj skapar också en yta för avslappning, som inte är själva sängen.

TIPS: Levande ljus skapar ett helt magiskt ljus, men sovrummet är inte helt idealiskt för eld med alla sina kuddar och lättantändliga material. Testa en LED-ljusslinga istället.

2. Lugnande kulörer
Pigmentrika, varma färger eller rofyllda bleka pasteller är populära färger i sovrum, men om du själv känner att det inte riktigt reflekterar din personliga smak, kan du leka med kontrasterande färger och mönster på kuddar, filtar och påslakan. Och om du vill bryta helt: var inte rädd för mönstrade tapeter! De kan tvärtemot vad man kanske tror vara oerhört rogivande, det finns ett lugn i allt det röriga.

TIPS: Det är ofta ett stort åtagande att måla om eller tapetsera ett sovrum, då det ofta innehåller stora tunga garderober, sängar och byråer. Så var säker på ditt val när du väl sätter igång!

3. Pryd det med älskade motiv
Favoritmotiv och bilder på människor du älskar eller blir inspirerad av adderar än mer av din personlighet på ett litet kick. Bara ett litet inramat kort på en förälder eller barndomsidol räcker långt!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

TIPS: Testa att göra ditt sovrum i en helt separat stil från resten av ditt hem. Om du exempelvis kör "vitt och fräscht" i ditt hem i allmänhet, så kanske sovrummet är mer dovt och mjukt i sin framtoning..? Eller tvärtom!


4. Mysig fast med stil!
Det är otroligt skillnad på material och material. Investera i mjukt linne, fluffiga kuddar och sängkläder av god kvalitet – det är första steget till en riktigt lyxig känsla i sovrummet. Man behöver inte köpa det dyraste märket, de flesta kedjor har sängkläder av snäppet bättre kvalitet för inte allt för stor kostnad.

TIPS: Heltäckningsmatta är på väg tillbaka! Det är otroligt vänligt mot bara, lena fötter och absorberar dessutom ljud i rummet. Mysigare än så blir det inte! Här hittar du fler tips på hur du med enkla medel skapar en mysig känsla i hemmet.

5. Dofter spelar roll
Dofter påverkar våra sinnen, en hint av kanelbulle kan ta en del tillbaka till farmors kök och en air av Fahrenheit får några att plötsligt återfinna sig på ett tryckardansgolv i högstadiet. Valet är ditt, men annars är doft av t ex lavender och jasmin avslappnande, och associerade med lugn och bättre sömn. Ylang ylang å andra sidan, sägs påverka vår sensualitet.

TIPS: Ta det lite försiktigt med doftljus och väldoftande oljor, för mycket av det goda har en tendens att istället framkalla huvudvärk.


Och nu återstår bara att... slappna... aaaaav. Ha så fint!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare