Trädgårdsarbete med barnen

Trädgårdsarbete med barnen

Roliga och enkla trädgårdsprojekt för hela familjen.


Projekt för små barn

• Så blomsterfrön. Ringblommor och solrosor är exempel på färggranna blommor som trivs i de flesta jordtyper och som definitivt kommer att imponera på din lilla trädgårdsmästare.

• Måla stenar. Rama in rabatterna med vackra kantstenar. Låt barnen först grundmåla stenarna och kom överens om olika mönster eller motiv innan du släpper lös dem med barnvänliga färger. Lacka sedan stenarna när de har torkat (även detta kan barnen göra om du köper ett speciellt lack för barn).

Projekt för större barn

• Skapa en ”barnhörna”. Låt dina barn få en egen liten del av trädgården, där du t.ex. kan hjälpa dem att anlägga ett vackert stenparti (gräv bort gräset, placera ut några stora stenblock och plantera små växter, t.ex. primula eller kärleksört).

• Tomatplantor i kruka. Fyll en lerkruka med matjord och lägg i en handfull tomatfrön. Häll på lite mer matjord och täck över krukan med plastfolie och ett gummiband. Ställ krukan på ett ljust och varmt ställe (t.ex. i ett fönster) och vattna regelbundet. När plantorna börjar växa upp, sätt dem i egna krukor och fortsätt att ge dem vatten och näring. I början av sommaren, när de är tillräckligt stora, kan du sätta ut dem i större krukor i trädgården.

• Skapa en fjärilsäng. Fjärilar gillar en mångfald av olika färger och nektarsmaker, men så inte bara en eller två blommor av varje sort, utan satsa hellre på lite större stånd. I affären finns färdiga fröblandningar, t.ex. "vildblommor" eller "ängsblommor". Fjärilar tycker också om klöver, smörblommor och maskrosor, så var inte rädd för att låta dessa arter sprida sig. Lägg ut stora, flata stenar, där fjärilarna kan landa, och några färgglada kärl (inte för djupa) för att samla upp regnvatten.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!