Inred en myshörna i trädgården

Inred en myshörna i trädgården

Sommartid förvandlas din trädgård till ett extra rum – en plats för lek och bus, grillkväll med vännerna och surr till sent in på natten. Men också en plats för familjen att slappna av, läsa böcker, vila och gå ner i varv.


Att skapa ett rum i trädgården behöver varken vara supersvårt eller superdyrt. Det finns varianter som passar alla plånböcker och grader av kreativitet och ”hemma-fix”.

Börja med att hitta en plats i trädgården att förvandla till familjens nya oas. Välj en plats där du har sol så stor del av dagen som möjligt


Skapa solskydd
- En pergola känns lyxigt och skapar det där extra utrymmet för familjen att samlas till middag, fika eller bara vara lite. Bambujalusier på sidorna avgränsar och ger skön svalka i solen.

- Köp ett begagnat segel och spänn upp över uteplatsen eller använd segelduk som både skyddar mot sol och regn. Ett annorlunda och roligt sätt att pryda trädgården.

- Sätt upp en markis som ger flexibilitet och skyddar när solen gassar som mest.

- En sänghimmel från IKEA skyddar mot myggorna på kvällen och blir en mysig plats för barn och vuxna. Inred med trasmattor, filtar och kuddar för att skapa en egen liten paviljong.


Möblera mysrummet
- Inred din hörna efter dina behov. Vill du ha en matplats för familjens middagar, sköna vilstolar eller en grupp med loungemöbler för häng med vännerna? Oavsett vilket satsa på praktiska tåliga utemöbler. Är budgeten tight kan du fynda möbler på blocket eller loppis och måla om i sköna sommarfärger. Ett golv av stenplattor, trätrall eller en matta håller ihop rummet.

- Gör gärna plats för en hammock eller en hängmatta i närheten. Det finns mobila hängmattor som man kan placera vart man vill - oberoende av vart det växer träd. Det finns dessutom hängmattor i olika storlekar, inklusive familjestorlek, så att stora som små får plats. Känslan av att långsamt gunga fram och tillbaka ger en omedelbar känsla av sommar och semester.


Öka mysfaktorn
- Ställ ut eller häng upp ljuslyktor runt din myshörna. Tända ljus lyser upp sommarkvällen och gör det mysigt att sitta ute längre.

- En eldkorg ger både ljus och värme och är trevlig att samlas kring i sommarnatten.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

- Häng upp en mobil av bambu eller en kristallprisma som reflekterar solen.

- Pynta med en ljusslinga för utomhusbruk, det ger en mysig och festfin stämning.

- Köp in filtar och sköna dynor så att det blir bekvämt att mysa!

- En färgglad portabel radio som drivs av batterier lyfter mysfaktorn. Bara att lägga dig i soffan och ratta in årets Sommarpratare…


Bjud in naturen
- Rama in din myshörna med stora lättskötta krukor med både blommor och ätbart. Plantera jordgubbar och smultron tillsammans med barnen som de får sköta om, och det bästa av allt – smaka på.

- Krukor med lavendel doftar underbart, har en lugnande effekt och drar till sig vackra fjärilar.

- Plantera en örtagård i ett miniväxthus eller i krukor runt myshörnan. Rosmarin, som passar till grillmarinaden, Citronmeliss, som smaksättare i dricksvattnet och mynta att göra te på.

- Ett fågelbad i trädgården lockar till sig många fina fåglar att titta på.


Skribent Anna Myrén


Fler lästips:
Ta en hemester i sommar
Rädda semestern, planera ditt reseapotek

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan