Intimhygien

Intimhygien

0
Huden i vulvaområdet kan vara känsligare än på andra delar av kroppen, speciellt när du har mens. Lär dig hur du förbättrar din intimhygien.

HUR DU FÖRBÄTTRAR DIN INTIMHYGIEN

? HÅLL DIG REN
Rengör dina intima delar försiktigt med ljummet vatten med hjälp av en mjuk tvättlapp, fingrarna eller genom att försiktigt skölja området medan du duschar. Undvik produkter som kan förändra dina vaginala pH-nivåer. Tvätta med varmt vatten.

? BYT BINDOR REGELBUNDET
Beroende på ditt flöde, byt binda var tredje till fjärde timme eller innan den blir genomblöt. Det kommer att bidra till att förhindra obehagliga menstruationslukter (som kommer från menstruationsvätska) och bidra till att undvika intim irritation (som intim klåda och obehag). 

? BÄR LÖST SITTANDE KLÄDER
Att bära åtsittande kläder kan komma i vägen för din naturliga hygien. Så försök undvika att bära åtsittande träningskläder och välj kläder med bra ventilation. 

? TÄNK PÅ DINA UNDERKLÄDER
Använd 100 % bomullsunderkläder. Efter tvätt, dubbelskölj underkläder eller kläder som kommer i kontakt med underlivet.

? HÅLL DIG TORR
Att hålla din intima hud ren och torr är ett bra sätt att sköta din intimhygien. Exempelvis, efter simning eller sportande, ta av våta baddräkter och träningskläder med en gång.

? KOLLA MED DIN LÄKARE
Om din vulvahud eller intima hud är känslig för beröring, röd, svullen och kliar har du intim irritation och kan ha en infektion. Det kan vara så enkelt som att byta tvättmedel. Men om det händer bör du besöka din läkare eller vårdgivare för att fastställa orsak och lämplig behandling.

Om du upplever hudirritationer med några bindor finns det produkter med lotion som du kanske bör överväga.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om