Underbara dofter

Underbara dofter

Vårt luktsinne är bäst av våra sinnen på att locka fram associationer och nostalgi, och kan ögonblickligen framkalla känslor och sedan länge bortglömda minnen. Vi människor kan känna tusentals lukter och dras naturligt till människor och platser som luktar gott. Tänk bara på ett hus som doftar av nyklippt gräs, nybakat bröd och en sprakande eld från kaminen – där känner vi oss genast hemma.


Vissa lukter tycker nästan alla om, som vanilj. Forskning visar att vanilj har lugnande egenskaper och sådana goda dofter får oss på gott humör. Andra uppiggande dofter som pepparmynta och citron kopplas samman med förhöjd aktivitet på arbetsplatsen. Dålig lukt verkar däremot få motsatt effekt. En studie visar att människor som utsätts för dålig lukt är mindre vänligt inställda när de fattar moraliska beslut. 

Sex dofter som påverkar ditt humör

Citron hjälper dig att fokusera. Doften är dessutom lugnande och hjälper dig att tänka klarare när du känner dig arg, nervös eller sliten.

Lavendel har lugnande egenskaper som hjälper dig att hantera känslomässig stress. Doften lugnar nerverna och motverkar nervspänningar och depression. Lavendel motverkar också huvudvärk och migrän.

Precis som lavendel kan jasmin lugna nerverna och motverka depression tack vare sina uppiggande egenskaper, samtidigt som doften kan framkalla stärkt självförtroende, optimism och energi.

Doften av rosmarin ger en perfekt start på veckan måndag morgon. Doften förbättrar minnet och motverkar fysisk utmattning, huvudvärk och mental trötthet.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Kanelens doft motverkar trötthet och förbättrar koncentration och fokus.

Testa att lukta på pepparmynta innan det är dags för brainstorming. Doften ger en riktig energikick som piggar upp sinnet och stimulerar tankarna.

Förnya hemmet med dofter
Ett enkelt sätt att förnya hemmet med dofter är att använda mjukmedel när du tvättar, då kan du dessutom bära med dig din favoritdoft. Välj något som får dig på gott humör, som Lenors sensuella Gold Orchid. Du kan också pigga upp hemmet med snittblommor. Om du vill ha något som håller längre kan du använda doftspridare eller tända doftljus på kvällen.

Fler lästips:
Återfinn energin under en stressig dag
Avslappnande andningsövningar

 

 

  Logga in för att kommentera

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

"

Helt underbar och grym blöja! Passar alla tillfällen. Även att den blir full så blir de inte som ett kompakt paket under byxorna! Vi är jätte! Nöjda och har bytt till Pampers baby-dry

"

av panelmedlem
Nushkii

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

"

Håller med! Vi är väldigt nöjda med blöjan. Mjuk, smidig, torr och bra passform skulle jag absolut använda för att beskriva den.

"

av panelmedlem

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

"

Kul att se en sammanfattninga av alla ord som lämnats :-) Mjuk, bra passform och bekväm är mina favoriter! Har köpt dessa blöjor flera gånger under testets gång, är supernöjd med dom!!

"

av panelmedlem