7 motiverande tips för förändring

Tänk nytt – 7 motiverande tips för dig som vill skapa förändring

Fastnat i gamla hjulspår? Ibland behöver vi alla lite hjälp på traven för att komma i gång och testa nya saker. En liten förändring kan göra stor skillnad i ditt liv! Här får du tips på hur du hittar inspiration och vågar ta steget att skaffa dig en ny hobby eller tar dig an ett nytt och spännande projekt.


1. Hitta motivationen
Om du känner dig trött och stressad, försök intala dig själv att det ska bli roligt. Då får du snart din energi och inspiration tillbaka.

2. Pigga upp vardagen
Även små förändringar i livet kan göra skillnad – som en ny och fräsch doft på diskmedlet, en ny tvättkorg eller en ny frisyr!

3. Ha roligt
Ett bra sätt att känna sig piggare och gladare är att göra listor över saker du tycker om att göra och se till att planera in några av dessa aktiviteter varje vecka eller månad.

4. Sätt upp mål
Sätt upp ambitiösa mål, vare sig det gäller hemmet, familjen, jobbet eller dig själv. Fundera över vad det är du behöver göra och vilka egenskaper som har hjälpt andra att uppnå liknande mål. Definiera de olika stegen på vägen mot ditt mål.

5. Avsätt tid för att arbeta mot målet
Genom att avsätta en viss tid varje vecka för ditt projekt är det enklare att planera din övriga tid därefter.

6. Var kreativ
Kom på 10 idéer i stället för 5 eller 6. Vissa idéer kanske är sämre eller bättre än andra, men på så sätt utvecklar du din förmåga att anta nya utmaningar, vilket i sin tur kan leda till nya infallsvinklar.

7. Utvärdera ditt resultat
Jämför alltid med dina tidigare prestationer i stället för att "tävla" mot andra. Dokumentera regelbundet vilka framsteg du gör – till exempel med hjälp av en dagbok, post-it-lappar ovanför skrivbordet eller foton på kylskåpet.

Tips!
Skjut inte upp tråkiga sysslor – det gör dig bara mindre motiverad att nå nya mål. Det är bättre att ta tjuren vid hornen. Ett tips är att ta itu med veckans "måsten" redan på måndag morgon, så att du sedan kan gå vidare och känna dig nöjd med dig själv.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!