Sommar hela hösten

Sommar hela hösten

Håll kvar sommaren och semesterkänslan så länge som möjligt genom att fortsätta att göra typiskt somriga saker även på hösten. Här är tipsen som ger dig sol i sinne och kanske en extra fräken på näsan!


Blå himmel och vatten

Även om stranden inte är ett alternativ så är vistelser nära vatten ett skönt sätt att få en extra dos sol och kanske lite färg på senhösten. Att paddla kajak är otroligt rofyllt och enkelt även för en nybörjare. Är ni flera som paddlar ut tillsammans brukar det vara väldigt roligt, särskilt om man är nybörjare. I de flesta städer med vatten finns kajaker att hyra för ett par hundralappar för en halvdag, och på nätet kan du hitta kurser och turer i hela Norden.

Grilla dig varm

Fortsätt grilla hela hösten. När temperaturen sjunker utomhus krävs det mer kol och briketter och högre temperatur på gasolgrillen eftersom själva grillen kyls ner. Med hjälp av locket håller du eventuell väta borta och får också ett kött som grillas långsammare, blir mörare och behåller sina smaker allra bäst. Om du använder engångsgrill ska du tänka på att inte ställa grillen direkt på kall mark som kyler ner grillen alldeles för mycket för att det ska bli en bra grillning. Självklart ska varje grillmåltid avslutas med en marshmallow som får perfekt grillyta på den svagare efterglöden.

Ljust och fräscht

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Med lite inredningsfix får du ditt hem att kännas bohemiskt somrigt och avslappnat. Drapera soffan med ljusa tyger och skippa att lägga tillbaka alla mörka mattor på golven. Skura golven med såpa och gå barfota på mattfria golv. Rensa och plocka undan för en ljusare och luftigare känsla. Investera i nya stora frodiga och ljusa krukväxter med stora blad som strävar uppåt.  Inom inredningsläran feng shui är det viktigt även hur våra växter ser ut. Med ett uppåtsträvande växtsätt signalerar de energi, liv och friskhet. Välj ljusa gardiner och dra dem åt sidan så ljusinsläppet blir så stort som möjligt. Köp en doftolja med friska citrusdofter som förknippas med sommaren. Citronmellis i köket och sommaren är tillbaka.

Fuska dig iväg

Det räcker med en tredagars-weekend i riktig värme för att bära med sig sommaren resten av hösten. För att få ut max av en helg väljer du t.ex. Palma på Mallorca eller något annat resmål med kort flygtid. Mallorca liksom Ibiza brukar ha ett väldigt härligt klimat med möjligheter till bad ända in i oktober. Om du undviker höstlovet och storhelger så går det att hitta biljetter i flygbolagens lågpriskalendrar för dryga tusenlappen. I oktober är det även lågsäsong för hotellen vilket gör att man kanske kan unna sig att bo på de lite dyrare hotellen utan att behöva betala hutlösa summor. Jobba omvänt, det vill säga ring ett hotell du vill bo på och fråga när det är billigast, sedan börjar ni leta flygbiljetter.

 

Fler lästips:
Slappna av med hemmaspa
Skaffa dig en snabbare morgonrutin

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan