Små blödningar under graviditeten

Små blödningar under graviditeten

Vad ska du göra om du råkar ut för små blödningar under graviditeten?


Det är inte ovanligt att man har små blödningar under graviditeten, framförallt under de tidigare stadierna. Men de kan också vara ett farligt tecken på att något är fel, så du bör alltid kontakta din läkare eller barnmorska direkt.

Små blödningar tidigt i graviditeten

Många kvinnor som nyligen blivit gravida råkar ut för mindre blödningar. Det är viktigt att du uppsöker din läkare eller barnmorska direkt så att de kan utesluta missfall och utomkvedshavandeskap.

Försök dock att inte oroa dig. Dessa små blödningar tidigt i graviditeten kan också inträffa när ägget fäster i livmoderväggen och många kvinnor som blöder på detta stadium får ändå en normal graviditet och går tiden ut.

Vissa kvinnor kan drabbas flera gånger av små blödningar under graviditeten. Blödningar under graviditeten kan orsakas av att livmoderhalsen är irriterad, särskilt efter samlag.

Mindre blödning under de senare stadierna av graviditeten

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Alla blödningar under de senare stadierna av graviditeten måste rapporteras till din barnmorska, läkare eller gynekolog. Även om många fall av små blödningar under graviditeten är normala, kan de signalera problem med moderkakan som måste behandlas.

Läkaren kommer att fråga dig om du har haft några andra problem som smärtor eller yrsel och han/hon kan även göra en vaginal undersökning eller en bäckenundersökning, ett ultraljud och ta blodprover.

Även om du givetvis blir orolig, försök ändå att inte oroa dig för mycket. Många kvinnor som råkar ut för små blödningar får ändå en normal graviditet och går tiden ut.

Har du haft små blödningar under graviditeten?

Om du har några tips eller råd som kan hjälpa andra kvinnor, vill vi gärna att du delar med dig av dina erfarenheter.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare