Prata mens med din dotter utan att det känns pinsamt

Prata mens med din dotter utan att det känns pinsamt

Använd dig av dessa enkla tips för att underlätta dina och dotterns samtal om puberteten och mens så att det inte känns jobbigt för någon av er.


Puberteten är inte det allra enklaste samtalsämnet. Men ni båda får ett betydligt mer avspänt samtal om du vet vad du ska säga och får din dotter att förstå att du också tyckte att det var pinsamt att prata om det när du var i hennes ålder.

Komma igång

  • Fräscha upp dina egna kunskaper innan samtalet, kolla in Pubertetsprat – förklara vad som händer.
  • Inse att du inte kan pressa in allt i en enda stor diskussion. Det är lättare att ta till sig information om man får lite i taget och förändringarna sker ändå inte alla på en gång.
  • Låt samtalsämnet (puberteten) dyka upp naturligt.
Tampax Cardboard Tampon Menstruation SI01
Tampax Tampons with applicator

Upptäck Tampax införingshylsa för tamponger

Upptäck nu

Vad ska du säga

  • Förmedla till din dotter att det där med att få mens är en naturlig och positiv del av att bli vuxen.
  • Förklara att skydd kan delas upp i två kategorier: utvändigt skydd med bindor eller trosskydd och invändigt skydd med tamponger.
  • Bindor kan vara bra i början, när man lär känna sitt mensflöde och för extra skydd när mensen är kraftig.
  • Tamponger suger upp mensflödet inuti kroppen och är pålitliga, bekväma och används inne i kroppen. De kan göra att din dotter under mensen känner sig mer avspänd i valet av aktiviteter och kläder.
    För tampongnybörjare kan Tampax Pearl® lites kännas som ett bra alternativ eftersom de har en slät applikator och rundad spets som underlättar införandet och gör att det känns mindre obekvämt.
  • Förklara för din dotter att om hon så önskar, går det bra att använda tamponger så snart hon har fått sin första mens. Vid det laget är hennes kropp mogen nog att använda en tampong.

Hur känner du dig?
Oavsett hur bra relation du har med din dotter, är det i stort sett oundvikligt att det i pubertetens spår följer gräl, lynnighet och surande. Men även när hon ifrågasätter dina idéer, bryr sig din dotter fortfarande om vad du tycker, så koppla bara av och ge henne mer utrymme.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare