Har du haft "samtalet"?

Har du haft "samtalet"?

Tips så att du kan hjälpa din dotter tryggt genom puberteten


Att förbereda sig för "samtalet" kan kännas som en skrämmande utmaning. Här följer några enkla tips för att komma igång med dialogen och hålla den levande under åren som kommer.

Var tidig och tydlig

I skolan får eleverna undervisning om puberteten allt lägre ner i klasserna, så se till att hinna prata om det med din dotter innan. Detta minskar risken att hon känner sig generad när det tas upp i klassrummet. Missa inte våra tips om hur du pratar om puberteten med din dotter.
Det snabbaste sättet att få en tonåring att sluta lyssna är att föreläsa. Se till att era samtal faller sig naturligt och de blir regelbundna, så att kommunikationsvägarna finns där när hon blir äldre.

Var redo

Oregelbundna menstruationscykler kan göra de första pubertetsåren besvärliga för din dotter och leda till att irritation.
Uppmuntra din dotter att föra mensdagbok och skaffa sig en app för att hålla koll på sin menscykel så att hon vet när mensen kan tänkas komma.Hon kanske också kan läsa vår information om menstruationscykler.
Ett av de bästa sätten att förklara vilka olika typer av skydd det finns, är att ta med henne till butiken när du handlar och låta henne se alternativen själv.

Tampax Cardboard Tampon Menstruation SI01
Tampax Tampons with applicator

Upptäck Tampax införingshylsa för tamponger

Upptäck nu

Prova tamponger

Din dotter kan nå en punkt då hon vill prova tamponger. Om så är fallet, förklara hur hon sätter i den eller rekommendera att hon går till Women Are Awesome för att se en instruktionsvideo. Hjälp henne att övervinna eventuell rädsla för tamponger genom att skaffa en som både känns bekväm och är lätt att sätta i, t.ex. Tampax Pearl Plastic-tampongen. För en ung tjej som ska prova på en tampong för första gången är den ett perfekt val.

Dina tips om "samtalet"

Hur tänker du när gäller att föra en öppen dialog med din dotter om de förändringar som hon genomgår på vägen till att bli kvinna? Vi vill gärna att du delar med dig av dina berättelser och råd.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare