Det goda i livet – saker som piggar upp en deppig dag

Det goda i livet – saker som piggar upp en deppig dag

Alla känner sig lite nedstämda ibland. Semestern är långt borta, det bara regnar eller man är småförkyld mest hela tiden. Då gäller det att unna sig något extra. Skyll på humöret och tillåt dig att frossa i filmer eller finchoklad. Här delar fyra kvinnor med sig av sina knep.Fyra tips för en gladare dag

- Ett paket mums-mums gör alltid livet lättare. Men ibland behövs lite fler insatser och då är en filmkväll med väninnorna oslagbar. Samlas, äta gott och ha två, tre rullar på lager. Poängen är att man inte behöver älta sitt elände, men känner att man har sällskap och inte tänker på annat än filmintrigen. Jättemysigt! Efteråt mår man garanterat bättre!
Eva Sandberg, 36 år.

- Hur deppig man än är blir man alltid gladare efter lite kontakt med barn. Lyssna gärna på dem i smyg när de fantasileker, ring och småprata med vänners barn eller egna barnbarn, sitt en stund på en bänk i lekparken och iaktta när de med ständig energi far runt. Visst kan barn vara jobbiga enstaka stunder, men de är en ständig källa till glädje.
Kerstin Karlsson, 67 år.

- Jag har lagt upp en spellista på datorn med musik som bara gör mig glad. Den har jag förstås spelat in när jag varit på riktigt gott humör. Det är en blandning av sköna danslåtar och lugna, fina behagliga stycken. Jag unnar mig bara att lyssna på just den listan när jag är deppig, då påminner den mig om att jag har haft och kommer att ha många glada stunder igen.
Ebba Johansson, 21 år.

- När jag känner mig nere av olika anledningar så vill jag unna mig något riktigt gott. Jag har inte budget att frossa i lyxgrejer dagligen just nu eftersom jag pluggar, men när jag nån gång mår dåligt så känner jag att jag får unna mig några riktigt fina praliner, tryffelsalami eller en oanständigt dyr köttbit. Jag njuter av dem långsamt, kanske gråter jag lite och tycker synd om mig själv. Men samtidigt känner jag att ”har man råd att äta så här gott emellanåt, då är det inte helt helt synd om en”. Och så blir livet lite lättare.
Sandra Eklund, 29 år.

Anna Holm

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan