Åtta-knep-till-hur-du-blir-bättre-på-att-hantera-din-tid

Åtta knep till hur du blir bättre på att hantera din tid

Oavsett om du jobbar heltid, hemifrån eller har det tuffaste jobbet i världen, nämligen jobbet som förälder, kan du använda dig av de här tipsen för att vända allt till det bättre


Vart tar tiden vägen egentligen? I samma ögonblick som klockan ringer på morgonen (eller rättare sagt, dina barn börjar hoppa i din säng) till dess att du drösar ner i sängen igen på kvällen, känns det som att tiden bara flyger iväg.

Om du hela tiden har en känsla av att du inte har tillräckligt med tid och aldrig får något gjort, kan du ta hjälp av några enkla tips som helt kan förändra din dag.

Med tanke på Internationella Kvinnodagen den 8 mars vill vi hjälpa arbetande kvinnor och heltidsmammor att visa sig från sin bästa sida, så fortsätt att läsa om våra fantastiska tidsbesparingstips.

1. Skapa rätt förutsättningar

Organisera din arbetsplats så att allt du behöver finns nära till hands, och nej, kakburken ingår inte i det här!

Se till att ha så få störningsmoment som möjligt runt dig om du exempelvis jobbar hemifrån. Jobba inte j i samma rum som teven, och du måste, se åtminstone till att du sitter med ryggen mot den.

Se till att du sitter bekvämt Tips till hur du lindrar och förebygger ryggvärk

2. Skriv en att göra-lista

Visst är det underbart att kunna bocka av sysslorna, och ännu bättre är det att det hjälper dig att prioritera rätt så att du kan beta av uppgift för uppgift, istället för att samla allt på hög.

Dessutom, skriv en att göra-lista inför nästa dag när du är klar för dagen. Då får du ner allt på papper när du fortfarande är i jobbläge, och du rensar huvudet från tankar om allt du måste göra. Dessutom vet du exakt vad du ska börja med nästa morgon så att du inte slösar någon tid.

3. Hur mycket tid har du egentligen?

Dela upp tiden i timmar och var realistisk med dina mål så att du inte hamnar i tidsnöd.

Du kommer att bli förvånad över hur mycket du hinner med om du bara delar upp tiden i mindre delar istället för att klumpa ihop allt. Det är lätt för dig att förlora överblicken redan innan du har hunnit få i dig dagens första kopp kaffe.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

4. Börja med det svåraste

Om du börjar med den där uppgiften som tar emot mest, först, kommer resten av dagen att kännas så mycket bättre, och det blir lättare att ta itu med nästa uppgift.

Eller så kan du ha koll på när du presterar som bäst. En del av oss är som mest effektiva direkt på morgonen, andra efter lunch och så vidare. Ta reda på när du presterar som bäst, och ta dig an de tuffaste uppgifterna då.

5. Ha inte för höga ambitioner

Om du är översvämmad av jobb, tacka inte ja till ännu en uppgift du redan vet att du egentligen inte har tid med. Det lägger bara på ytterligare stress. Istället för att säga nej eller missa en deadline, kan du vara konstruktiv och erbjuda ett alternativ. ”Jag hinner inte få rapporten färdig idag, men skulle kunna skicka den imorgon bitti.”
Och samma sak gäller för barn. Lova inte dem att ni ska åka till parken om du redan vet att du har en hektisk dag framför dig. Se istället till att planera in en timme för parklek senare under veckan.

6. Begränsa din mailtid

Kolla bara din mail vid vissa tider på dagen, annars kan du lätt tappa fotfästet. Sätt av mailtid 20 minuter direkt på morgonen, efter lunch och strax innan du slutar för dagen. Om någon behöver få kontakt med dig omgående, och då menar jag verkligen omgående, kan de faktiskt ta upp telefonen och ringa dig.

7. Identifiera störningsmoment

Du småpratar lite med barnen, tar en kaffe, lyssnar på radion, länsar kylen ... alla är de störningsmoment som lätt blir en tidstjuv och hindrar dig från att verkligen komma igång.

Sätt av en viss tid för det här under dagen istället för att hela tiden ta småpauser.

8. Drick vatten

Om du håller rätt vätskenivå i kroppen har du lättare för att koncentrera dig. Se till att alltid ha en flaska vatten bredvid dig när du jobbar. Fyll på med sunda mellanmål i form av nötter och frukt.

Har du några bra tidsbesparingstips? Dela med dig i kommentarsfältet nedanför.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan