Njut av hösten

Yes, äntligen höst!

Tillbaks till sköna rutiner igen och slut på alla sociala måsten och påtvingade utomhusaktiviteter. Nu är det åter okej att svepa filten om benen och njuta av mustiga grytor och rödvin. I alla fall snart. För trots höstens annalkande intåg, finns ju fortfarande massor med sommar kvar!


Visst känner vi väl ett motstånd lite till mans, mot att byta lata stranddagar och sovmorgnar mot vardagens grottekvarn.
Och kanske blev inte sommaren heller som du tänkt. I stället för att vara energifylld och boostad, känner du dig mest trött och besviken.
Men deppa inte ihop för det.

Även hösten rymmer som sagt många guldkorn och förtjänster, som du kan se fram emot - och innan dess, njut av den sista härliga sommartiden, trots att semester och sommarlov är över.

Här är några ta-vara-på-tips:

1. Ät ute
Inta dina luncher utomhus så länge som möjligt. Det förlänger sommarkänslan och blir ett skönt och avslappnat avbrott i den än så länge ovana arbetsmiljön.
På kvällen kan du ta med både middagen och familjen ut till parken. TV:n behöver inte sättas på förrän det blir mörkt.

2. Bjud in till fest
Äntligen är alla tillbaka i stan och det är perfekt tid att bjuda in till fest. Kvällarna är fortsatt ljumma och ljusa och det är bara att välja - grillfest, enkel sommarbuffé eller kräftskiva!

3. Bada
Njut som bäst av naturen nu när de värsta pollenperioderna är över, samtidigt som all grönska fortfarande står i ljuvlig blom. Jogga, spela golf eller ta långpromenader och passa även på att ta ett dopp. Efter månader av sol och värme är vattnet som varmast nu.

4. Skörda naturens frukter
Fortsätt frossa i färska frukter och bär, men passa även på att sylta, safta och frysa in, så att du kan njuta av sommarens skörd året om.
Det ger en härlig tillfredsställelse att förvalta det goda och spara till ”tuffare” tider.

5. Ta minisemestrar
Har du och familjen möjlighet så försök mjukstarta jobbet med halvdagar eller enstaka, utspridda semesterdagar ihop med helgerna. Dagsutflykter eller små miniweekends i närområdet under slutet av sommaren blir en skön och ”avdramatiserande” övergång från helledig till maxfart.
Ofta brukar det vara viss startsträcka på både arbetsplatser, skolor och aktiviteter innan allt drar igång på allvar igen. Utnyttja det!
 
6. Njut av rutinerna
Handen på hjärtat, sommar och semester innebär ju inte bara avkoppling och ledighet. Plötsligt är alla hemma och det ska lagas mat och sysselsättas både morgon, middag och kväll.
Så, se fördelarna med att komma tillbaka till rutinerna igen. Var och en på sitt håll, ordning och reda hemma och kanske även mer egentid än på länge.
Dessutom är det ju kul att träffa alla arbetskamrater och skolkompisar igen.

7. Ladda och bunkra
Se hösten som en nystart. Googla runt och bläddra i kurskataloger, heminredningsmagasin och på olika träningscenters hemsidor och låt dig inspireras. Varför inte gå den där matlagningskursen, eller börja på Zumba som du så länge har drömt om? Och varför inte redan nu bunkra upp med allehanda ljus och annat smått och gott till hemmet, som skapar stämning inför långa, mörka myskvällar?
Passa även på att förnya garderoben. Det ger en extra kick åt arbete och vardagsliv. I butikerna skyltas det förföriskt med höstkläderna sedan länge.

Att ha något att se fram emot är heller aldrig fel, så boka redan nu in ett teaterbesök eller en spabehandling längre fram i vinter.
Och fram till dess, ta vara på alla de möjligheter till avkoppling och njutning som faktiskt finns mitt i vår vardag – hela året om!

Skribent: Eva-Lotta Sigurdh

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!