Fem sätt att maxa din vardagsträning

Fem sätt att maxa din vardagsträning

Med några enkla förändringar i din vardag kan du snabbt må bättre och bli hälsosammare.


Fördelarna med träning sträcker sig långt längre än bara vad den gör med vår kropps utseende. Träningen höjer vår allmänna energinivå, den kan bidra till bättre självkänsla, boosta immunförsvaret, stimulera hjärnan och dämpa ångest. Om din vardag gör det svårt att få tid över för turer till gymmet eller fasta träningsrutiner, så är det dags att bli lite kreativ och komma på nya sätt att motionera!


1. Ta en promenad på lunchen
Forskare har kommit fram till att tidigare väldigt stillasittande kvinnor som börjar med raska halvtimmespromenader fyra dagar i veckan, snabbt löper samma låga risk att drabbas av en hjärtattack som kvinnor som har tränat och motionerat hela livet. Variera dina promenader så att du inte tröttnar på samma utsikter för snabbt, och om du inte kan ta dig utanför kontoret, spring upp och ner för ett par trappor några minuter – det kan låta löjligt, men det hjälper och gör skillnad, vi lovar! Om du laddar hem en av de många olika fitness-appar som finns för smart phones, så blir det roligare, då kan du enkelt logga in vad du gjort under dagen och du får bra koll över din utveckling och dina framsteg.


2. Shopping
Haha ja, faktiskt! Istället för att strosa mellan skyltfönstren, dra upp på tempot och gå med långa, starka steg. Väl inne på matbutiken bär du dina varor istället för att använda rullvagn, och passa på att göra några snygga squats när du ska ta den där majsen på nedersta hyllan. I kassakön kan du passa på att göra knipövningar med rumpan!


3. Spurta – gå – spurta - dagis
Det är jättebra om man kan få till en högintensiv träning i veckan, men det behöver nödvändigtvis inte involvera ett step up-pass eller ens ett gym. Det kan vara tjugo eller trettio minuters intervallträning på vägen till dagis eller skolan eller efter middagen när övriga familjen gör något annat. Intervallträning innebär att man tar ut sig maximalt under en kort period, för att sedan vila en liten stund, och sedan går man på det högintensiva igen och repeterar (exempelvis spring snabbt – gå – spring snabbt – gå).


4. Skrivbordsträna!
Om du sitter vid ett skrivbord under arbetstid så kan du testa den här mini-workouten: sitt på din stol och spänn sätesmusklerna tio sekunder, slappna av och upprepa nio gånger till. Eller luta dig mot skrivbordet och gör armhävningar, träna magmusklerna genom att sitta i din stol och lyfta ett ben i taget rakt ut och upp – kom ihåg att hålla ryggen rak!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


5. Inspireras av proffsen
Läs på kring vad som inspirerar professionella idrottsmän, och hur de gör för att variera sin träning. Funkar det för dem så funkar det säkert på dig, om än i lite mer blygsam skala!


NÅGRA TIPS
- Om du tränar utomhus, så behöver din kropp jobba hårdare på att hålla dig varm, vilket gör att du bränner fler kalorier.

- Innan man drar igång med träning efter en längre tids vila, så kan det vara en bra idé att göra en läkarkontroll för att kolla att allt står rätt till innan man kör igång.

- Har du svårt att hitta orken till att ta dig för en förändring? Läs våra tips om hur du kan skapa mer energi och bli piggare.Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Jättebra med lite nya friska tips & råd

  • Rapportera det här
pelin

pelin

Rapporterat

Bra härliga tips!

  • Rapportera det här
Vinnare