Bra löparappar

Bra löparappar

Tar det emot att bege sig ut i spåret? Testa någon av de här löparapparna!


De flesta tränar olika mycket under olika perioder. Ibland har man som eld i baken, man längtar ut i spåret eller till gymmet och det är som att energin spritter i hela kroppen, andra gånger är tanken på ett träningspass lika lockande som en kopp fem dagar gammalt uppvärmt kaffe. Som kallnat igen.

Alla knep är tillåtna när man ska locka sig själv till att göra något bra, som t ex att lova sig själv en brakmiddag på stans dyraste restaurang när man sprungit sina första fem kilometer utan att stupa. Eller att läsa och inspireras av andras smarta ord kring att inte ge upp när det känns extra tufft.

Ett annat sätt att nå målet kan vara att ladda hem en hjälpsam löparapp. Det finns många att välja bland ute på marknaden, och de flesta har gemensamt att de mäter av hur långt och fort du sprungit, hur många kalorier du har bränt och hur du har förbättrats över tid. Många har även en funktion som gör att du kan hålla koll på hur dina kompisar har sprungit eller om du vill dela dina resultat på t ex Facebook.


Här nedan är några appar vi tycker är värda att kollas in lite extra.

RunKeeper (Android, iOS)
Appen Runkeeper har funnits länge och är mycket populär. Det beror främst på att den faktiskt är jättebra och pålitlig, men också på att den är helt gratis att ladda ner. Med hjälp av GPS så mäter den bland annat distans, hastighet, tid och antal brända kalorier. Den spar all data, så du kan enkelt se de framsteg du gör.

Nike+ Running (Android, iOS)
Nike-appens gränssnitt är ett av de snyggaste och enklaste ute på marknaden, här hittar du exakt det du behöver för att hålla koll på din löpning och dina framsteg. Den innehåller också olika program som kan hjälpa dig att nå ett visst mål, som t ex att springa 5 kilometer. En annan rolig och sporrande komponent är att du kan tävla och jämföra resultat med dina addade kompisar i appen.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Zombies, run! (Android, iOS)
Spring som om ditt liv hängde på det – och det gör det när du använder appen Zombies, run!. Du har knappt kommit hundra meter på din löprunda när du börjar höra dem. Zombiesarna. De vill äta upp dig, de kommer närmare. Det enda du kan göra är att springa, springa för livet. Tro oss när vi säger att du kommer att springa fortare än vad du någonsin tidigare gjort!

Du integrerar appen med din egna playlist, så du hör zombiesarna över din vanliga musik. Och när vi ändå är inne på zombies...

Zombies, run 5K (Android, iOS)
Följer samma princip som ovan, dock är appen ett åttaveckorsprogram som ska ta dig från sofflocket till fem kilometer i löpspåret. Pedagogiskt, superkul och svettigt!

Charity miles (iOS)
Tänker du ibland att det vore fint om det fanns en löpar-app som utöver att mäta av dina resultat, även donerade en viss summa till välgörande ändamål för varje mil du avverkade? Det finns! Appen Charity Miles är sponsrad av flera stora företag, som betalar en viss summa pengar till ett välgörande ändamål efter varje avklarad löprunda. Tyvärr måste du i nuläget ha en amerikansk postkod för att kunna använda Charity Miles – men det är definitivt en app värd att hålla ögonen på i framtiden.

Hoppas du har blivit inspirerad! Om du är intresserad av att börja springa men inte riktigt kommit dig för att börja ännu, kolla in våra tips om hur du blir frälst på löpning. Vi ses i spåret!Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare