7 bra sätt att bli piggare

7 bra sätt att bli piggare

0
Pröva dessa enkla ändringar i dina rutiner och få mer energi varje dag.

1. Ät bra mellanmål

Torkad frukt, nötter eller lite bär till mellanmål hjälper till att hålla blodsockret jämnt. Du kan också testa att äta ett par rutor mörk choklad eller lite lakrits för att få i dig mer järn.

2. Rör dig mer

Träning gör inte bara att man får mer energi utan bidrar också till en mer vilsam sömn om nätterna. Börja dagen med lite morgongympa - stretcha lite, gör ett par andningsövningar och börja sedan dagen med en rask promenad runt kvarteret eller träna hemma genom att springa upp och ner för trapporna ett par gånger. På detta sätt får du mer energi, medan alla andra fortfarande ligger och snozar.

3. Ät mat med mycket järn

Mörkt gröna bladgrönsaker, nötter och frön, kött, fisk och tofu är alla rika på järn som motverkar trötthet. Maximera järnupptaget genom att äta järnrik mat tillsammans med C-vitamin (ta ett glas juice till exempel), och undvik att dricka kaffe eller te under samma måltid.

4. Håll uppe vätskenivåerna

Vatten hjälper till att transportera viktiga näringsämnen runt kroppen så att den kan läka sig själv och fungera ordentligt.

5. Ät rätt mat vid rätt tillfälle

Protein bidrar till att sänka mängden serotonin (som gör en trött) din kropp producerar, så ät en proteinrik lunch och undvik mat med mycket kolhydrater fram till kvällen.

6. Undvik kaffe, te och läsk efter lunch

Koffein kan finnas kvar i ens system i över ett halvt dygn, så drick inte något med koffein nära läggdags. Testa att dricka lite mint-te med lite honung i på kvällen istället. Du kan också skära en vaniljstång itu, hälla på varm mjölk och dricka med lite kanel ovanpå.

7. Maxa sömnen

Man behöver minst sju till åtta timmars sömn för att kunna prestera sitt bästa varje dag. Ha bra rutiner vid läggdags för att varva ner, och dra ner på alkoholintaget eftersom alkohol kan störa ens drömfaser - perioderna i sömncykeln då hjärnan laddar om.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande