Övervinn den osynlige fienden

Övervinn den osynlige fienden

0
Tycker du att du har ett friskt leende? Få reda på varför vi måste skärpa oss och ta upp kampen mot vår osynliga fiende.

En ny undersökning som gjordes på begäran av Oral-B avslöjade att folk fortfarande har mycket att lära angående hur man håller sitt leende rent och friskt. Endast tre fjärdedelar av de tillfrågade borstade sina tänder två gånger om dagen, vilket är den rekommenderade mängden, och över 50% hade upp till fem hål eller lagningar!

Den här slappa inställningen till munhygien är en stor anledning till att plack – vår osynliga fiende – byggs upp, och det påverkar alla. De flesta människor har ingen aning om man ser hur mycket plack man har, vilket är väldigt oroväckande eftersom plack är den huvudsakliga anledningen till problem med tandköttet, hål i tänderna, dålig andedräkt och tandsten.

Kändistandläkaren Dr Uchenna kommenterade: “Man tappar modet när man ser så många vuxna och barn med tänder i så dåligt skick. Att ta hand om sina tänder är så himla viktigt. Jag blev chockad när jag såg att bara 15% tänker på plack eftersom 100% har det – det är oundvikligt. Jag kan inte lägga tillräckligt stor vikt på hur viktigt det är att borsta tänderna två gånger om dagen med en elektrisk tandborste för att hålla placknivåerna nere, för det är plack som orsakar de flesta problemen med munhälsan.”

Undersökningen avslöjade också att två tredjedelar av människor fortfarande använder manuella tandborstar istället för elektriska tandborstar, och lika många vet inte att en elektrisk tandborste är ett av de bästa sätten att bekämpa plack!

Dr Uchenna avslutade, “En elektrisk tandborste är för en manuell tandborste vad en dammsugare är för en sopskyffel och borste – det går inte att jämföra! Om vi kan upplysa allmänheten nu så kan vi förhoppningsvis rädda nästa generation från en epidemi av plackrelaterade problem” sa Dr Uchenna Okoye.

Bästa tipset för att bekämpa plack:

Använd en elektrisk tandborste. Oral-B Pro elektriska tandborstar tar bort upp till 100% mer plack än en vanlig manuell tandborste.

Oral-B finns att köpa här

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande