Håll koll på din munhälsa med ny teknik! Borstar du rätt?

Håll koll på din munhälsa med ny teknik! Borstar du rätt?

0
Borstar du dina tänder på rätt sätt? Detta är svårt att veta, men nu kan du hålla kolla på din munhälsa med Oral Bs nya app! Ett riktigt bra tillstkott i din health-tracking.

Borstar du dina tänder på bästa sätt?

Vi borstar våra tänder utan att tänka på det så värst mycket två gånger om dagen, men visste du att det finns ett rätt sätt att borsta dina tänder?
Trots att det är något vi övat på sen barnsben så är det många som slarvar med tandborstningen. För att skapa en optimal tandhälsa har vi satt ihop en liten checklista för din tandborstning:

4 steg för rena tänder:

  • Tänderna behöver borstas två gånger om dagen. Morgon och kväll.
  • Använd rikligt med fluortandkräm när du borstar.
  • Borsta i ca två minuter. En minut på vardera käken.
  • Spotta ut tandkrämen när du är klar men undvik att skölja munnen direkt efteråt, det är viktigt att låta fluoret verka.

En eltandborste underlättar rengöringen av dina tänder.

Ett av de största problemen med en vanlig tandborste är att hålla den rekommenderade borsttiden på två minuter samt följa den teknik som rekommenderas av tandläkare.
Kliniska studier har visat att eltandborstar med roterande, oscillerande rörelser är mer effektiva för att ta bort plack och bidra till en bättre munhygien jämfört med vanliga tandborstar. Med en eltandborste pulserar den runda borsten och bryter upp placken och borstens roterande rörelse får bort placken.

Oförutsedda risker om du slarvar med borstningen

Att tandborstningen är bra för tänderna är självklart. Men vad många inte vet eller tänker på är att tandborstningen har större hälsoeffekter än så. Misskötsel av tänderna kan göra att det bildas inflammationer i tandköttet. Dessa kan leta sig ner i svalget och i värsta fall spridas till andra organ. Något som visat sig påverka risken för t.ex. hjärtinfarkt och diabetes typ 2, enligt en artikel i The Guardian.

Mät din tandhälsa med nästa generations eltandborstar från Oral-B

Möjligheten att mäta sin hälsa med innovativ teknik har skapat unika möjligheter för att även mäta sin tandhälsa. Oral-B har utvecklat en app som mäter och följer upp när och hur du borstar dina tänder. Utvalda eltandborstar från Oral-B Smart och Oral-B Genius Series är utrustade med sensorer och artificiell intelligens som ger direkt återkoppling om du t.ex. borstar för hårt eller missar ett område.

Hela 82% av alla som använt en eltandborste från Oral-B Smart och Genius Series upplevde att deras tandhälsa förbättrades avsevärt. Och en majoritet uppgav att appen motiverade dem att ta hand som sina tänder ännu mer noggrant än tidigare.

På lång sikt kan en eltandborste alltså vara en ovärderlig investering för både en fräsch och frisk tandhälsa, men även för ditt övergripande välmående.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande