Gör tandborstningen kul för de små

Till dig från OralB
DesktopImage
0
Här är några riktigt bra knep för att göra tandborstningen roligare för de yngre.

Det är skillnad på rutin och harmonisk rutin. De flesta föräldrar ser till att deras barn borstar sina tänder morgon och kväll, men det är långt ifrån alla som förknippar de här stunderna med harmoni. Det kan helt enkelt vara svårt att få barnen att dels förstå hur viktigt det är att ta hand om sina tänder, och dels få dem att tycka att det är roligt - små barn prioriterar roligt framför det mesta annat.

Hur mycket man än som förälder försöker poängtera vikten av friska tänder, så är det ofta lite för tråkig information för en treåring att ta in. Vårt tips är att satsa på att få tandborstningen att bli något kul istället!


Så kan tandborstningen bli riktigt kul

  • Det är bra att integrera tandborstning i morgon- och kvällsrutin så tidigt som möjligt. Även nya små gaddar behöver borstas, använd en mild barntandkräm och låt det lilla barnet utforska proceduren i egen takt till en början.
  • Eltandborste är mycket roligare än en vanlig manuell - den låter, den vibrerar, den kan kittla på tungspetsen! Eltandborstar är dessutom mer effektiva när det gäller att ta bort plack. Här kan du läsa mer om resultatsmässiga skillnader mellan manuella och elektriska tandborstar!
  • Investera i en eltandborste anpassad för barn. Oral-B Stages för barn är speciellt utformade för att passa barns små händer och har också ett mjukt antiglidgrepp. Den har också en tvåminuters-timer och spelar musik samtidigt som du borstar!
  • Det är alltid spännande att själv få välja när man är liten, och tandborsten är inget undantag. Låt ditt barn själv få välja motiv och tema på sin egen tandborste!
  • Hitta på lekar kring tandborstningen. Du kan till exempel borsta dina egna tänder samtidigt som ditt barn borstar sina, och när ni båda är nöjda och klara med borstningen kan ni ha skumtävling, störst utspottad skumhög vinner!
  • Du kan också omfamna den nya tekniken och ladda hem en tandborstningsapp! Oral-B har tillsammans med Disney tagit fram appen Disney Magic Timer där kända Disneyfigurer gör borstningen roligare - nio av tio barn borstar längre med Disney Magic Timer! Den kan du ladda hem gratis från App Store eller Google Play.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande