Låt tandborstningen bli en fröjd

Låt tandborstningen bli en fröjd

0
Det är vanligt att man gör fel vid tandborstningen. Var säker på att det blir rätt med våra fem bästa experttips

Det är dags att bryta tandborstningens dåliga vanor för att få ett renare, vitare leende.

Här lägger dr Uchenna Okoye från Oral-B fram sina fem bästa tips för den perfekta tandborstningen:

1. Det ska vara mjukt

Ett av de största misstagen folk gör är att man borstar för hårt. Folk tror generellt sett att hårdare tandborstning resulterar i bättre rengöring; men i verkligheten skadar det bara tandköttet och kan även leda till tanderosion.

2. Det är bra att byta

Alla byter inte tandborste eller borsthuvud (om man använder en eltandborste) så ofta som man borde. Det bästa skulle vara att byta tandborste var tredje månad eftersom en sliten tandborste är mindre effektiv på att ta bort plack.

3. Satsa på två gånger två

Att borsta sina tänder för snabbt är en vanlig ovana. Vi borde alla borsta våra tänder i minst två minuter, två gånger dagligen. Dessa extra sekunder och minuter kommer att göra mycket för att motverka uppbyggandet av plack på tänderna.

4. Rengör din tandborste

Det är mycket viktigt att du rengör din tandborste noggrant. De flesta av oss sköljer av den lite snabbt, men det är viktigt att göra det ordentligt för att få bort alla bakterier som precis har avlägsnats från din mun. Annars följer bakterierna med tillbaka in i munnen och på dina tänder och ditt tandkött nästa gång du borstar.

5. Hoppa inte över tänder

Det är lätt att man hoppar över tänder när man borstar. Detta händer ofta när man vänder på tandborsten för att borsta på andra sidan. Här kommer ett bra tips: När du har borstat kindtänderna längst bak i munnen, se till att du borstar runt och in i mitten av munnen innan du vänder på borsten - detta minskar risken för att du missar några av tänderna där fram.

Oral-B har ett brett sortiment av tandborstar, där många har trycksensorer och timer för att hjälpa dig till en optimal tandborstning. För att se Oral-B:s sortiment, klicka här.

Har du några tips för en bra tandrengöring? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande