Välj ett munvatten eller -sköljning som är rätt för dig

Välj ett munvatten eller -sköljning som är rätt för dig

Funderar du på att börja med munvatten? Då kan det vara bra att först kolla upp de olika alternativen!


Om du vill lägga till en munsköljning till din dagliga munhygienrutin är det bra om du vet vad de olika munsköljningslösningarna har för egenskaper. En del friskar upp andedräkten, några innehåller fluor som skydd mot karies medan andra har en antibakteriell effekt för att minska tillväxten av bakterieplack.

Du har många alternativ och den munsköljning som är rätt för dig är den som bäst motsvarar dina behov när det gäller munhygien och din mun- och tandhälsa. Vad du vill ha för smak kan också ha betydelse när du väljer vilken lösning du vill använda.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Tänk på det här så väljer du rätt:

Alkohol—med eller utan? Alkohol finns som beståndsdel i många munvatten och lösningar. Om ditt hushåll består av barn eller ungdomar och du vill att alla i familjen ska kunna använda samma sort är det bättre att du väljer en alkoholfri, då munsköljningslösning av misstag kan sväljas. Nyktra alkoholister och alkoholister under behandling bör också undvika alkoholbaserade munvatten.
Känslighet. Vissa, speciellt personer som har ömtåligt tandkött, tycker att munsköljningsmedel irriterar. Även om man vanligtvis inte har besvär med känsligt tandkött kan man tillfälligt vara öm i munnen efter en tandbehandling. Om något av detta gäller dig bör du överväga ett alkoholfritt eller naturligt munsköljningsmedel. De naturliga lösningarna innehåller ofta aloe vera eller kamomill för en lindrande effekt.
Plack-kontroll. Om du vill ha en munsköljning som inte bara hjälper dig att få bort dålig andedräkt utan också minskar placktillväxten på dina tänder ska du leta efter en lösning som innehåller anti-plackegenskaper.

Om du är osäker på vad just du behöver för munsköljningsmedel bör du fråga din tandläkare eller hygienist om råd.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan