Tubtrick: Få ut så mycket som möjligt ur tandkrämstuben

Tubtrick: Få ut så mycket som möjligt ur tandkrämstuben

Alla försöker vi spara genom att försöka få ut så mycket som möjligt av allting som t.ex. innehållet i tandkrämstuben.


Många tandkrämstuber levereras med rådet: "Tryck samman tuben från botten och uppåt, och platta ihop den samtidigt som du för fingrarna uppåt." Följer du rådet blir det lättare att få full valuta för tandkrämsinvesteringen.

Men vad händer egentligen när du trycker på en tandkrämstub? Tekniskt sätt är tandkräm ett solitt material, men dess sammansättning är en komplex blandning av vätska och små partiklar som gör själva rengöringsarbetet på dina tänder. När du trycker på en tandkrämstub gör trycket att de partiklar som sitter närmast tubens innerväggar löses upp så att den fasta krämen i mitten kan flyta ut på din tandborste. På samma sätt blir tandkrämen flytande när partiklarna löses upp av trycket från tandborsten på tandytan.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Om du vill eller behöver ha hjälp med att få ur det sista ur tandkrämstuben finns det speciella verktyg som är avsedda för detta ändamål. Om dessutom tuben har ett stort snäpplock kan du förvara tuben stående på locket så hjälper gravitationskraften också till med att få ut det sista ur tuben.

Sen tycker en del att om man använder en högkvalitativ eltandborste eller sonic tandborste behöver man inte ta lika mycket tandkräm som på en vanlig manuell borste. De tycker att eltandborstens överlägsna vibrationseffekt gör att de får tillräckligt med lödder på tänderna och att tandkrämen räcker längre än med en vanlig tandborste.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan