Tandtråd räcker inte - borstar du tänderna tillräckligt?

Tandtråd räcker inte - borstar du tänderna tillräckligt?

Tandtråd och tandborstning är stöttepelare i munhygienen och rätt teknik är viktig för båda.


Med rätt teknik för tandborstningen morgon och kväll och den dagliga tandtrådsanvändningen skapar du förutsättning för god munhälsa under många år framåt.

Även om du har borstat och använt tandtråd sen du var liten kan du under årens lopp ha skaffat dig dåliga vanor som t.ex. att borsta för hårt, slarva över de bakersta tänderna och glömma flossa.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Kom ihåg den här tekniken antingen du borstar före eller efter tandtrådsanvändningen:
• Håll tandborsten i 45-graders vinkel mot tandköttet.
• Börja alltid på samma ställe, t.ex. längst bak i överkäken och gnugga dig lätt på hand genom alla tänderna tand för tand först på utsidorna, sedan insidorna och sist tuggytorna. Skrubba inte.
• Glöm inte att borsta insidan (och använda tandtråd) på framtänderna i underkäken. Använd kortsidan på borsten för att komma åt. Om det är svårt för dig att komma åt med tandtråden på vanligt vis finns det hållare både med och utan förmonterad tandtråd (för engångsbruk).
Andra komplement för att få en fräsch mun är att borsta eller skrapa tungan. Då reducerar du bakterieantalet i munnen och förbättrar din munhygien. Är du i riskzonen för karies eller har mycket plack kan du överväga ett tillägg av en munsköljningslösning som motsvarar ditt behov.

Fler lästips:
Så vårdar du dina tänder på bästa sätt
Fina tänder för hela familjen

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan