Women_eating_together_at_table_(RF)_master-1-size-3

Nio steg mot lycka

Det är en evig kamp, men man behöver inte pengar och märkeskläder för att vara lycklig. Dessa nio tips kommer att hjälpa dig att vara mer nöjd med livet.


Det är kanske lättare sagt än gjort, men om man kan ta det onda med det goda, acceptera att livet består av både glädje och sorg, så blir livet mycket lättare att leva.

Att vara realistisk i sina förväntningar betyder inte att man nöjer sig med något mindre bra: det är omöjligt att vara positiv jämnt – och att jämföra sitt liv med 'lyckliga i alla sina dagar'-ideal är den största orsaken till missnöje!

TIPS 1: sluta vara självrättfärdig
Du har säkert själv drag som påminner om det du stör dig på – du kanske bara inte vet det själv! Den du stör dig på kanske är snål med pengar, men du kanske är snål med tid. Världen är din spegel: tänk på vad ditt omdöme säger om dig, så kanske du själv kommer till insikter som tar ner dig från dina höga hästar.

TIPS 2: ställ krav!
Tänk att något så enkelt kan förändra ens liv. Var inte rädd för att be om det du vill ha, oavsett om det är bekräftelse, en befordran, löneförhöjning, egentid, hjälp eller tillgivenhet! Få människor är synska: hjälp andra att hjälpa dig så att onödiga konflikter inte behöver uppstå.

TIPS 3: var närvarande i nuet
Oroa dig inte över vad som kan komma (eller inte kommer) att hända i framtiden. Det enda vi vet säkert är vad som händer precis här och nu.

TIPS 4: välj en sak att göra ordentligt
Det kan vara något litet – tvätta bilen, sortera papper, rensa garderoben: vad som helst som går snabbt, enkelt och ger en känsla av att ha gjort något bra. Detta leder till att man känner sig fylld av energi, och mindre stressad.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

TIPS 5: var tacksam
Välj något du är tacksam för varje dag – det kan vara solskenet, snittblommorna på bordet, fågelsången eller kaffet du nyss drack... Tacksamhet gör oss lyckligare genom att uppmuntra oss att se vad vi har i livet som är bra och uppskatta det.

TIPS 6: var närvarande
Sakta ner och lukta på blommorna. När du duschar, känn hur vattnet känns mot din hud och hur tvålen doftar. Stanna upp när tankarna far iväg till ditt möte om tre timmar eller till kvällens middagsplaner, och försök att vara närvarande här och nu istället. När du äter, fokusera på att bara äta: ibland kan man vara så distraherad att man missar att känna matens dofter, texturer och smaker. Öva på att sakta ner ditt ätande, och att verkligen smaka på maten ordentligt.

TIPS 7: släpp skuldkänslorna
Det kanske låter konstigt, men ibland är man sin egen värsta fiende. Tycker du verkligen att du förtjänar att vara lycklig och ha ett bra liv? Släpp alla skuldkänslor du har som är förknippade med att känna lycka och njut.

TIPS 8: ta små myrsteg
Om det finns något som du vill ha eller vill bli, försök ta små myrsteg i riktning mot det målet. För varje steg du tar kommer du känna dig gladare, och mer sporrad att ta nästa steg närmare målet. Om du startar ett företag, vad är ett litet steg du kan ta för att få ditt första uppdrag utan att ta lån på banken eller trycka upp visitkort?

TIPS 9: var snäll
Vetenskapen visar att ju snällare man är, desto snällare är folk tillbaka. Så försök göra något snällt varje dag.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!