Kolla din tandtrådsteknik

Kolla din tandtrådsteknik

Du använder redan tandtråd. Jättebra! Men för att tandtråden verkligen ska avlägsna placket måste du vara säker på att du använder rätt teknik.


Du kommer att behöva stoppa in fingrarna i munnen så vänta med ansiktskrämen till efteråt och tvätta händerna innan du börjar. Sen gör du bara så här:

Ta tillräckligt mycket tråd. Riv av en bit som är ungefär 45 cm lång. Det låter mycket men du behöver en ren bit för varje tand när du vandrar runt från tand till tand. Snurra upp den största delen av tandtråden på långfingret/pekfingret på den ena handen, vilken spelar ingen roll, och en mindre bit på den andra handens långfinger, så har du pekfingret fritt att för att styra tråden. Börja på ett bestämt ställe och jobba dig systematiskt vidare så glömmer du inga tänder.
Glid ner tråden mellan tänderna. Sicksacka ner tråden varsamt mellan tänderna och låt den inte snäppa genom tändernas kontaktpunkt. Glid försiktigt ner i tandköttet, braka inte ner.
Forma ett "U". Bilda en U-form med tandtråden så att tråden omfamnar den ena tandytan under tandköttet och med en sicksackrörelse för du nu tråden i en riktning från tandköttet längs tandytan till toppen på tanden. Sen gör du samma sak med den motstående tandytan.
Rulla på. När du går från en tand till nästa rullar du samtidigt fram en ny fräsch bit tandtråd från den ena handens finger och rullar upp den använda biten på det andra fingret. Använd tummen som hjälp.
Använd tandtråd överallt där borsten inte når. Glöm inte bakom de bakersta tänderna.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Så länge du använder rätt teknik spelar det inte så stor roll vilken tandtråd du använder. Försök hitta en som du tycker om. Det finns många att välja bland och det kan ibland behövas olika för olika behov och för de olika familjemedlemmarna. Med rätt teknik får du i vilket fall som helst bort placket och matresterna mellan dina tänder och förebygger därmed karies och tandlossning.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan