Ingredienserna som skyddar mot influensa

Ingredienserna som skyddar mot influensa

Att skydda sig mot influensa och förkylning kan vara en riktig fröjd för munnen!


Om du stoppar i dig rätt saker, så kan det hjälpa dig att stå emot influensor och allehanda köldrelaterade krämpor.

Citron.Citron är lätt att få tag på och den innehåller mängder av C-vitamin och essentiella oljor, det är ingen slump att just citron återfinns i de allra flesta hemmakurer mot sjukdom.

Ingefära. Ingefära innehåller en rad ämnen med antivirala och immunmodulerande egenskaper, den har också en antimikrobiell effekt och bidrar till välmående tarmsystem. Utöver det så hjälper ingefära dig att svettas bättre, och hjälper din kropp att göra sig av med gifter och avfall. Den rekommenderade dagliga dosen är 10 gram per dag för en vuxen, och inte mer än 5 gram för ett barn. Ingefära är ett alldeles utmärkt botemedel mot influensa och förkylningar.


Citron- och ingefärs te
Hacka en citron och cirka 3 centimeter färsk ingefära, häll över nykokat vatten. Addera även honung om du gillar det. Låt det stå och dra en stund. Om du tycker det är gott, smaksätt ytterligare med t ex kanelstång, pepparmint eller kryddnejlika.

Drick det här téet när du börjar känna att en förkylning är på ingång, det kan förhindra att den biter sig fast och utvecklas till en snor- och hostfestival. Om du redan hunnit bli sjuk på riktigt, så hjälper téet också – det snabbar på tillfrisknaden och underlättar symptomen under tiden. Ingefärste rekommenderas att drickas dagligen under influensaperioder. Om man är riktigt enveten så kan man brygga på morgonen innan jobbet och ta med i termos, det är också bra att få en skvätt i barnen på morgonen innan skolan.


Vitlök. Vitlöken är en naturlig antiviral motståndare, som rekommenderas att få i sig varje dag (1 klyfta) under influensa- och förkylningstider. Och hur vampyrromantiskt detta än må låta, så kan en klyfta eller två i ett snöre runt halsen, dolt under kläderna intill huden, hjälpa ytterligare!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Mandel. Mandeln innehåller E-vitamin som stärker cellmembranen och ökar dess motståndskraft mot envisa virus.

Yoghurt med probiotika. Bidrar till en välmående tarmflora och ökar din kropps motståndskraft.


Vitaminboost-recept
4-5 citroner
1 kilo torkade aprikoshalvor
1 kilo russin eller torkade plommon
1 kilo mandlar eller valnötter
1 liter honung
4-5 vitlöksklyftor

Krossa de torkade frukterna, citronen, nötterna och vitlöken och mixa dem med honungen. Ta en tesked av den här vitaminkicken varje dag innan en måltid.


Fler lästips:
Tillaga en god vegetarisk currygryta
Bästa aktiviteterna med din baby när du är föräldraledig

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan