Fem varma luncher att ta med i vinter

Fem varma luncher att ta med i vinter

Allt du behöver är en termos och dessa recept på varma luncher att ta med till jobbet eller skicka med barnen när de ska på utflykt under kalla vinterdagar.


Börja redan nu

Mat att ta med behöver inte vara särskilt komplicerad och portionerna är inte stora, så hemligheten är att göra ett storkok och frysa in i portionsförpackningar och sen tina upp när du behöver dem. På så sätt tar det inte mycket längre tid än vad det tar att göra en macka.

Hemmagjord soppa

Hacka upp grönsaker som ditt barn tycker om, lägg i lite hackad lök och stek lätt i olja cirka 10 minuter och häll sedan på grönsaksbuljong och låt sjuda en halvtimme.
TIPS Frys in i portionsförpackningar så behöver du bara tina en portion åt gången.

Pasta med tomatsås

Detta recept är superenkelt: blanda bara samman krossade tomater, finhackad lök och vitlök och andra grönsaker efter smak och låt sjuda en kvart under omrörning.
TIPS Koka pastan på morgonen, medan såsen tinar och värms upp.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem
Couscous

Denna rätt kan du laga direkt i termosen! Lägg couscous och hackade grönsaker efter smak (tärnad röd paprika, körsbärstomater, gurka etc.) i termosen och häll i kokande buljong. Skruva fast locket och skaka ordentligt, och låt sedan stå tills det är dags att äta.
TIPS Kom ihåg att couscous sväller så fyll inte termosen med för mycket!

Köttgryta

Köttbitar brukar inte hålla sig varma särskilt länge, men det gör de i en sås. Spara lite från middagen kvällen innan och förvara i kylen över natten. Värm upp ordentligt på morgonen.
TIPS Lägg ner kokade färskpotatishalvor (de funkar bättre i en termos än potatismos eller ris).

Quinoa

Precis som couscous är quinoa lätt att laga och funkar bra ihoprört med tonfisk och majs – ett superbra, nyttigt recept för barn.
TIPS Se till att quinoan fortfarande är lite fuktig så håller den värmen längre, och blanda inte med majonnäs.

Disken

Se till att lunchlådor och liknande diskas så snart barnen kommer hem från skolan. Det är värt att investera i en termos med vid öppning – muggen kan användas som skål till soppa eller annan varm mat, och med en termos med vid öppning är det mycket enklare att stoppa ner (och få ur) maten. Dessutom är de mycket enklare att diska.

  Logga in för att kommentera

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

"

Helt underbar och grym blöja! Passar alla tillfällen. Även att den blir full så blir de inte som ett kompakt paket under byxorna! Vi är jätte! Nöjda och har bytt till Pampers baby-dry

"

av panelmedlem
Nushkii

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

"

Håller med! Vi är väldigt nöjda med blöjan. Mjuk, smidig, torr och bra passform skulle jag absolut använda för att beskriva den.

"

av panelmedlem

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

"

Kul att se en sammanfattninga av alla ord som lämnats :-) Mjuk, bra passform och bekväm är mina favoriter! Har köpt dessa blöjor flera gånger under testets gång, är supernöjd med dom!!

"

av panelmedlem

Nyttig plockmat
Nyttig plockmat
5

Nyttig plockmat

You have already participated to this slideshow