Dags att ge den osynliga fienden en omgång…

Dags att ge den osynliga fienden en omgång…

Har du har ett hälsosamt leende? Ta reda på varför de flesta av oss skulle behöva förbättra vår tandborstning och bekämpa den osynliga fienden.


En färsk brittisk studie, gjord på beställning av Oral-B, visar att britterna fortfarande har en del att lära vad gäller att underhålla ett rent och hälsosamt leende. Endast tre fjärdedelar av befolkningen borstar tänderna två gånger om dagen som rekommenderat. Och över 50 procent har upp till 5 hål eller lagningar i tänderna!

Denna passiva inställning till munvård utgör en stor anledning till att plack bildas – den osynliga fienden som vi alla berörs av. Utan undantag. Hela 90 procent av befolkningen i Storbritannien har ingen aning om hur de kan hålla mängden plack under kontroll. Det är en oroande siffra, med tanke på att plack är den bakomliggande orsaken till tandköttsproblem, hål i tänderna, dålig andedräkt och tandsten.

"Det är nedslående att se så många vuxna och barn med tänder i så dåligt skick. Det är viktigt att ta hand om sina tänder. Jag blev chockad över att endast 15 procent av befolkningen är medvetna om att de har plack, när det i själva verket är något som vi alla har – det är oundvikligt. Jag kan inte nog poängtera vikten av att borsta tänderna två gånger varje dag med en eltandborste för att hålla nere plackmängden, eftersom plack orsakar de flesta munhälsoproblemen.", säger Dr Uchenna.

Studien visade också att två tredjedelar av de tillfrågade fortfarande använder en manuell tandborste istället för en eltandborste. Och att lika många inte känner till att en eltandborste är ett av de bästa sätten att bekämpa plack! Dr Uchenna sammanfattar: "Att jämföra en eltandborste med en manuell tandborste är som att jämföra en dammsugare med en sopborste. Det är helt enkelt ingen match. Genom att göra folk medvetna nu kan vi förhoppningsvis bespara den kommande generationen besvär som orsakas av plack."

Tips för att bekämpa plack:
Använd en eltandborste! Oral-B Pro-eltandborstarnas CrossAction-borsthuvud har borststrån som är perfekt vinklade för att ta bort upp till 100 procent mer plack längs tandköttskanten, jämfört med en vanlig manuell tandborste.Oral-B-Manual
Oral-B Gum & Enamel Repair original tandkräm

Oral-B Gum & Enamel Repair original tandkräm

Upptäck nu

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Hej jag har inte råd att köpa en Eltandborste längre pgav. en Bilolycka för jag hade behövt Oral-B Pro-eltandborstarnas CrossAction-borsthuvud har borststrån som är perfekt vinklade för att ta bort upp till 100 procent mer plack längs tandköttskanten. Men det är synd att det är för dyrt

  • Rapportera det här