”Appa” dig till bättre hälsa!

”Appa” dig till bättre hälsa!

Med dagens moderna mobiltelefoner är det lätt som en plätt att hålla sig hälsosam oavsett om du är intresserad av löpning, mindfulness eller att gå ner i vikt. Här tipsar Bra vardag om tio gratisappar för en god hälsa.


Funbeat

Träffa träningskompisar och få inspiration av andras träning. Lägg upp dina löprundor och få veckobrev med statistik över din träning. Du kan lägga upp egna träningsprogram och varför inte blogga om din träning.
Mer info om Funbeat- appen här

Femcare

FemCare hjälper dig att hålla koll på din menstruation och ägglossning. Den berättar vart du är i din menscykel och vad som händer i kroppen under denna period.
Mer info om Femcare- appen här

Fläckipedia

Ariel Fläckipedia är din bästa vän när du råkat spilla kaffe på favoritplagget eller fått problem med någon annan elak fläck. Appen innehåller allmänna tvättråd och tips om fläckborttagning för olika kategorier av fläckar. Fläckipedia byggs hela tiden ut och blir bättre tack vare användarnas egna tips.
Mer om Fläckipedia- appen här

Runkeeper

Bästa löpappen. Mäter såväl sträcka som hastighet och påminner – om du vill – när det går för snabbt eller för långsamt. Här finns också möjligheten att lägga in egna intervaller och träna med coach.
Mer om Runkeeper- appen här

Shape Up

En app för dig som vill hålla koll på vikten. Räkna ut ditt dagsbehov av kalorier och lägg därefter in dagens kaloriintag genom att registrera vad du ätit. Du kan också lägga in olika aktiviteter och se din energiförbrukning.
Mer om Shape up- appen här

Det är mänskligt att vara kortsiktig

För mycket stress gör att vi blir mer impulsstyrda och lättare ger efter för våra kortsiktiga behov. Den här appen ger dig möjlighet att tänka efter före. Lägg in aktiviteter eller problemområden och fyll i kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser.
Mer info om appen här

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Cravings

När suget sätter in, oavsett om det gäller cigaretter eller smågodis, gäller det att ha en strategi. Ange din grad av sug och håll ut i fem minuter medan timern räknar ned. Samtidigt kan du läsa kloka citat eller skriva egna anledningar till att låta bli.
Mer om Craving- appen här

Livsmedeldatabasen

Här hittar du snabbt näringsvärden på de flesta svenska livsmedlen. Appen anger kalorimängd liksom fördelningen mellan fett, kolhydrater och proteiner.
Mer om Livsmedeldatabas- appen här

Kolhydrathandbok

Bra app för dig som har diabetes eller som av andra anledningar behöver hålla koll på kolhydratintaget. Här kan du se vilka livsmedel som innehåller mycket kolhydrater och jämföra olika livsmedel med varandra.
Mer om denna app här

Mindfulnessappen

Perfekt app för både nybörjare och för dig som är van meditatör. Välj mellan guidade meditationer eller tystare varianter med ljud av klockor. Du kan själv ställa in längden på meditationen och ställa in påminnelser när det är dags. Perfekt på tåget, vid busshållplatsen eller i sängen.
Mer om Mindfulness- appen här

Vardagsmaten

En hjälp för dig som har svårt att hitta på enkla och snabba vardagsrätter. Färdiga veckomatsedlar med tillhörande inköpslistor uppdelade efter livsmedelskategorier. Planera hela veckan och handla en gång, både tidssparande och miljövänligt!
Mer om Vardagsmaten- appen här


Sofia Antonsson, Leg. Dietist

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan