9 sätt att spara pengar på veckans matshopping

9 sätt att spara pengar på veckans matshopping

0
Så här sparar du pengar varje vecka.

I dessa tider kan vara väl värt besväret att kolla över vad det går att sparas in på. Några få förändringar in veckans matshopping kan spara flera tusen kronor på ett år!

1. Gör en inköpslista

Ta dig tiden att göra en inköpslista över vad du faktiskt behöver och var du hittar det till bäst pris. Det är impulsköpen som oftast är den stora boven i dramat!

2. Kolla priserna på nätet

Allting är inte billigare på nätet, men det kan vara bra att ha de priserna i bakhuvudet när man väl är i fysiska butiken. Vissa återförsäljare erbjuder numera också hemleverans så varför inte kombinera billigare priser med hemkörning?

3. Ät innan du åker och handlar

Om du åker till mataffären hungrig, så kommer du garanterat köpa mer än om du hade varit mätt!

4. Ta med dig en flaska vatten

Håll huvudet kallt och huvudvärken borta med en medhavd flaska vatten.

5. Tänk kvalitet

Oavsett om det gäller hårvård eller tvättmedel, se till att det du köper håller bra kvalitet och är drygt att använda. Det blir inte billigare om du måste använda dubbelt så mycket för önskat resultat.

6. Storleken spelar roll

Kolla kvantiteten när du jämför priser. Förpackningarna kanske ser ungefär likadana ut, men innehållet kan variera. Kolla alltid priset per 100 g eller 100 ml.

7. Två i ett?

Kan du få ut dubbelt värde på produkten du köper? Som t ex ett margarin som funkar både till bakning och stekning, eller ett shampoo som både rengör ditt hår och avlägsnar mjäll.

8. Glöm inte rabattkupongerna

Håll koll efter rabattkuponger i butiken och på hallmattan hemma!

9. Dela på fördelarna

"Köp två för priset av ett" är en vanlig deal i matbutiker - handla med en kompis, ta varsin vara och dela kostnaden sinsemellan.

Har du några andra tips på hur man kan spara pengar på matshopping? Dela dom i kommentarsfältet nedan!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande